Гарбузовий чізкейк: рецепт від Лізи Глинської

Все буде добре

Думаєте, з гарбуза неможливо приготувати чізкейк? А ось і неправда! Кулінар Єлизавета Глинська розкрила секрет гарбузового десерту без цукру за власним рецептом! Дізнайтеся, як приготувати гарбузовий чізкейк в нашому матеріалі.

iStock-154160855

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джем із гарбуза: рецепт покроковий

Складові:

  • Гарбуз – 300 г
  • Галетне печиво – 200 г
  • Фініки – 150 г
  • Маскарпоне – 800 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цедра половинки апельсина
  • Сік апельсина – 30 м
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений – 1/3 ч. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Зірочка анісу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як своїми руками зробити ліхтар Джека на Гелловін з гарбуза

Приготування гарбузового чізкейку:

  1. Фініки відокремити від кісточок, зняти шкурки та перемолоти в блендері з галетним печивом. Отриману масу викласти нижнім шаром у форму для випікання.
  2. Сир маскарпоне збити з соком апельсина, додати яйця, крохмаль і цедру. Залити у форму другим шаром.
  3. Поставити форму з пирогом на водяну баню й відправити випікатись при температурі  170 градусів 40 хвилин.
  4. Перемолоти запечений гарбуз, мелений мускатний горіх, фініки, що залишилися та манку.
  5. Дістати з духовки двошаровий пиріг, залити зверху третім шаром з гарбуза. Потім поставити пиріг на водяну баню в духовку (170 градусів) ще на 20 хвилин.
  6. Подавати пиріг охолодженим, прикрасивши кубиками карамелізованого гарбуза та зірочкою анісу.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре