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
Як зробити хліб з малюнком у вигляді собаки | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як зробити хліб для тоста з малюнком: рецепт від Лізи Глинської

Все буде добре

Японські кулінари вміють творити дива. Наприклад, вони знають, як зробити хліб з малюнком всередині. Відомий український кондитер, переможниця «МастерШеф 2» Ліза Глинська розібралася з цією хитрістю, і тепер ви теж зможете, нарізавши домашній хліб, приготувати тост з малюнком у вигляді милого собаки прямо у себе на кухні!

vlcsnap-2017-04-04-11h29m48s179

Складові:

  • Борошно – 375 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Дріжджі сухі – 1/3 пак.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Цукор – 90 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 25 г;
  • Сіль – 1/2 ч. л .;
  • Ванільний цукор – 1 пак.;
  • Чорний харчовий барвник – 1/4 ч. л.;
  • Коричневий харчовий барвник – 1/4 ч. л.;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній хліб на яблучному повидлі – рецепт Ігоря Місевича

Приготування:

1. У каструлі з’єднати молоко, ваніль, сіль і кукурудзяний крохмаль, щоб не залишилося грудочок.

2. Довести суміш на середньому вогні до початку загустіння, постійно помішуючи, але не даючи закипати.

3. Зняти з вогню, додати вершкове масло, розмішати до однорідності. Перекласти суміш в миску і дати охолонути 20 хвилин.

4. Додати борошно, цукор і сухі дріжджі. Вимісити тісто.

5. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину сформувати в кулю. Іншу – розділити навпіл.

6. Додати харчові барвники в 2 частини поменше.

7. Викласти 3 частини тіста, щоб вони не торкалися одне одного, накрити серветкою, залишити підходити на півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб з коренеплодами від Самвела Адамяна

8. Сформувати хліб (альтернативну збірку дивіться у відео):

Ліпимо з чорного тіста:

2 тонкі ковбаски, діаметром 3-4 мм для очей.

1 ковбаска діаметром 1 см для носика

2 ковбаски діаметром 2 см для вушок, потім ми ще додамо їм форму.

Переходимо до світло-коричневого тіста:

Тут треба розкачати 2 смужечки тіста розміром 20 × 5 см і товщиною 1-1,5 см.

З білого тіста зробимо 1 ковбаску діаметром 2 см. Все інше тісто будемо використовувати вже в процесі.

sobaka_hleb_1 sobaka_hleb_2 sobaka_hleb_3

Викладаємо кольорові шари, починаючи знизу – тонкий пласт основного тесту, тонкий шар самого темного тесту. На ньому ніс (ковбаска 1 см), далі біла ковбаска.

Окремо чорні очі загортаємо в пласт світло-коричневого тіста, розміщуючи ковбаски по краях пласта і скочується з обох боків одночасно.

Посередині тісто, яке з’єднуємо з білим, яке вже лежить на основі.

Далі закриваємо чорним шаром (який створює контур) і формуємо мордочку довгастої форми.

У нас залишилися ковбаски-вуха, їх ми розрізаємо ножем по всій довжині, щоб вушка були довгастими і прикріплюємо до сформованої раніше мордочці.

Додати трохи цього тесту в ті частини, де мордочка вже і між вушками.

Загортаємо в найперший шар білого тесту, який у нас лежить в основі.

9. Обмотати пергаментом в три шари, щоб хліб не сильно розширювався. Випікати за 170° C 45 хвилин.