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
Як використовувати спеції для десертів | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як використовувати прянощі для приготування десертів: майстер-клас Наталії Левензон

Все буде добре

А ви знаєте, як правильно використовувати прянощі для приготування десертів? Всі секрети цього захопливого процесу розкриває Наталя Левензон. У своєму майстер-класі кулінар покаже, як застосовувати бодян, мускатний горіх і розмарин, щоб ваші солодощі мали неперевершений смак. Дізнайтеся, як використовувати спеції для десертів в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 гарячих напоїв від осінньої хандри

iStock-535466731

Бодян

Особливості смаку. Бодян має солодкувато-гіркий смак і легкий аромат. Використовується в цілому та молотому вигляді.

Розрахування дози. Використовують 1-2 г на людину або порцію. Для цього приготуйте просочення з бодяном за даним рецептом та поливайте ним кекси, струдлі й пироги.

Як додавати бодян у тісто. Бодян покращує смак солодкої випічки, а його власний смак розкривається після нагрівання. Тому в тісто бодян варто додавати на початку приготування.

При приготуванні холодних десертів враховуйте, що бодян найкраще поєднується з молочними та кавовими десертами.

Рецепт суміші для випічки

Складові:

  • Вода – 1 стакан
  • Цукор – 1 склянка
  • Бодян – 1 зірочка

Приготування:

Нагріти сковорідку, покласти туди цукор, залити воду. Прогріти 1 хвилину, потім покласти бодян. Готувати на слабкому вогні 1-2 хвилини. Слідкуйте, щоб цукор не підгорів і не перетворився на карамель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати три види штруделя?

Мускатний горіх

Особливості смаку. Смак мускату пасує до багатьох десертів, добре поєднується з молочним десертами, пана-котою та пудингами. Добре поєднується з солодкими інгредієнтами – гарбузом, фініками, інжиром, абрикосом.

Розрахування дози. Додавайте мускатний горіх в мінімальних кількостях, не більше 1 г на порцію.

Як додавати мускатний горіх у тісто. Мускатний горіх швидко втрачає свій аромат при тепловій обробці. Тому в тісто його додають в останню чергу.

Мускатний горіх додається в сирні та молочні десерти, вироби з шоколаду, пана-коту, варення, сирні пасти, фруктово-ягідні десерти або морозиво на останньому етапі приготування.

Також мускатний горіх можна змішувати з іншими спеціями, наприклад, з бодяном, гвоздикою та кардамоном.

СЕКРЕТ: для приготування десертів краще не користуватися готовою меленою спецією, а натирати цілісний горіх на спеціальній тертці безпосередньо перед приготуванням страви. Якщо у вас немає такої тертки, натирайте його на найдрібнішій з усіх, що у вас є. Можна натерти горіх за допомогою кухонного комбайна.

Рецепт суміші для випічки

Складові:

  • Бодян – 2-3 зірочки
  • Мускатний горіх (тертий) – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.

Приготування:

Покласти всі інгредієнти до ступи та перетерти.

Додавайте суміш у випічку в пропорціях 1-2 грами на людину на останньому етапі приготування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класичний рецепт домашнього глінтвейну

Розмарин

Особливості смаку. Розмарин є однією з найсильніших запашних приправ, має гіркуватий смак.

Розрахування дози. Будьте дуже обережні у додаванні розмарину до страви, адже у великій кількості він здатний зіпсувати смак.

Використовувати розмарин потрібно виключно в свіжому вигляді – сухий може надати десерту неприємний аромат.

Як додавати розмарин до тіста. До тіста та інших гарячих десертів розмарин можна додавати на будь-якому етапі приготування, оскільки під час термічної обробки він не втрачає смаку та аромату.

Розмарин добре поєднується з абрикосами, яблуками, грушею, персиком та цитрусовими. Також чудово поєднується з яблучним желе або варенням.

З іншими спеціями розмарин поєднувати не можна.

Рецепт олії для випічки

Складові:

  • Розмарин – 1 гілочка
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Приготування:

Розтопити вершкове масло на пательні, покласти туди гілочку розмарину. Потім прибрати рослину, і в отриманій суміші обваляти фрукти для випічки.

Також можна використовувати гілочки розмарину для прикрашання десертів.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре