PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Варення з калини: рецепт від Євгена Клопотенко

Все буде добре

Женя Колопотенко поділився секретами приготування варення з калини! Два ідеальних варіанти, котрі ви можете підібрати собі до смаку. Відтепер калинові ласощі стануть найулюбленішими у вашій родині! Читайте рецепт варення з калини в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріжки з гарбузом та калиною: рецепт тіста й начинки

iStock-522672041

Сире варення з калини

Складові:

  • Калина – 200 г
  • М’ята, меліса, чебрець – 1 пуч.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 400 г

Приготування сирого варення:

  1. Калину перетерти, змішати з цукром у пропорції 1:2 (калина:цукор).
  2. Свіжу зелень подрібнити, додати імбир, проварити в сотейнику 1 хвилину та віджати сік.
  3. Змішати зелень з калиною.
  4. Розлити сире варення по банках і закрити кришкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з обліпихи: секрети Олега Ковальчука

Варення з калини та гарбуза

Варення з калини:

  • Калина – 200 г
  • Виноград – 250 г
  • Запечений гарбуз – 200 г
  • Цукор – 450 г
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Приготування варення з калини:

  1. Калину перетерти, змішати з цукром у пропорції 1:2 (калина:цукор).
  2. Виноград нарізати, додати 1 ст. л. цукру і склянку води, проварити в сотейнику 4 хвилини.
  3. Приготувати гарбузове пюре.
  4. До перетертої калини додати гарбузове пюре, виноград і корицю. Проварити 15 хвилин.
  5. Готове варення перелити в стерилізовані банки та законсервувати.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре