PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Хліб у вигляді кавуна: рецепт від Ігоря Місевича

Все буде добре

Думаєте, кавуни можна їсти тільки влітку? А Ігор Місевич стверджує, що їх можна їсти цілий рік! Дізнайтеся рецепт хліба у вигляді кавуна в нашому матеріалі. Здивуйте своїх близьких смачною та незвичайною стравою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити хліб для тоста з малюнком: рецепт від Лізи Глинської

iStock-576570008 (1)

Складові:

  • Буряк – 1 шт.
  • Зелень – 400 г
  • Родзинки – 3/4 ст.
  • Дріжджі сухі – 3/4 ч. л.
  • Масло – 50 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Молоко – 170 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний хліб в чашках: рецепт від Тимура Мазура

iStock-179640568 (1)Приготування:

  1. Яйце збити з цукром і сіллю, додати тепле молоко. Перемішати, додати масло й збити. Поступово додавати дріжджі та борошно, замісити однорідне тісто. Розділити тісто на 2 частини, потім 1 частину розділити ще на 2, щоб вийшло 3 колобки.
  2. Буряк подрібнити у блендері та віджати сік. У найбільшу частину тіста додати сік і трохи м’якоті. Замочити родзинки, пересипати борошном і додати в рожеве тісто. Додаючи борошно, вимісити тісто середньої щільності.
  3. Перемолоти петрушку, залити водою, підігріти й процідити. У другу частину тіста додати сік петрушки, м’якуш і замісити тісто. У біле тісто додати борошно й вимісити. Скрутити колобки, покласти назад в миски, увіткнути трубочки, накрити плівкою та прибрати в тепле місце, поки не підніметься (приблизно на 30 хвилин).
  4. Біле й зелене тісто розкачати качалкою на однакові невеликі прямокутні пласти. Потім на зелений пласт викласти білий, а зверху покласти сформоване в товсту ковбаску червоне тісто. Скрутити рулет. Краї защипнути та перевернути швом вниз.
  5. Перекласти у форму змащену олією на 20 хвилин і вкрити рушником. Коли тісто достатньо підніметься, відправити запікатися в духовку при температурі 170 градусів на 35 хвилин. Після закінчення часу дістати ароматний та яскравий хліб.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре