PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Шоколадні вареники з вишнею на пару: рецепт покроковий

Все буде добре

Дізнайтеся, як приготувати смачні шоколадні вареники з вишнею в нашому матеріалі! Всього кілька секретів, і ваша страва вийде бездоганною як зовні, так і на смак. Порадуйте своїх близьких цими чудовими ласощами. Швидше читайте покроковий рецепт приготування!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тісто для вареників: простий рецепт

iStock-481498292 (1)

Складові:

  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Кефір (2,5% жирності) – 250 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1 ч. л. на кожен вареник
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Кип’ячена вода – 70 мл
  • Вишні без кісточок (можна використовувати як заморожені, так і свіжі) – 300 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вареники з чорницею і лохиною: оригінальний рецепт

Спосіб приготування:

  1. Замість класичного тіста приготуємо шоколадне. Для цього розчиняємо у гарячій воді какао. Гасимо соду в кефірі та додаємо до какао. Гарненько все змішуємо й додаємо рослинну олію. В отриману масу висипаємо просіяне борошно невеликими порціями в кілька етапів. Замішуємо тісто.
  2. Перехомо до приготування начинки. Викладаємо вишні на сито так, щоб зтекла уся рідина.
  3. Розкачуємо тісто завтовшки 2,5-3 мм. Воно має бути трохи товщим, ніж для звичних вареників.
  4. Беремо склянку й вирізаємо кружечки. Кладемо на кожен з них трохи цукру, потім – вишні. На кожен  кружечок знадобитися приблизно три вишеньки.
  5. Скріплюємо вареники півмісяцем. Готуємо на домашній пароварці 5-7 хвилин. Подаємо разом з кулькою улюбленого морозива або ягідним соусом із листком м’яти.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре