PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Джем із гарбуза: рецепт покроковий

Все буде добре

Хочете здивувати сім’ю незвичайним джемом? Приготуйте для них оригінальний джем із гарбуза! Дізнайтеся покроковий рецепт приготування гарбузового джему, а також всі тонкощі захопливого процесу в нашому матеріалі. Беріть гарбуз і приступайте до роботи!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крамбл із гарбуза: рецепт Вінченцо Барба

iStock-494440874

Складові для гарбузового джему:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Вода – 0,5 л
  • Цукор – 200 г
  • Яблучний оцет – 3 ст. л.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Запашний перець – 4 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Імбир – 20 г
  • Крекери – для подачі
  • М’ята – для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервований гарбуз: рецепт від Євгена Клопотенко

Приготування джему із гарбуза:

  1. Гарбуз очистити й нарізати трикутними скибочками по 1 сантиметру. Зробити сироп з води, частини цукру та яблучного оцту.
  2. Залити гарбуз, проварити 5-7 хвилин на невеликому вогні до прозорості, злити зайву рідину.
  3. Додати прянощі, зав’язані в марлевий мішечок. Варити гарбуз 40 хвилин, перемішуючи. Готову страву охолодити, прибрати спеції та перебити в блендері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузові млинці за рецептом мами Анни Гуарани

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре