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
Торт Шахова дошка: рецепт покроковий | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Простий рецепт торта «Шахова дошка»

Все буде добре

Хочете дізнатися, як приготувати торт «Шахова дошка»? Секрети розкриває Катерина Велика! Завдяки простим порадам від експерта ваш торт буде смачним, вишуканим, з яскравим, чітким малюнком всередині. Рецепт торта «Шахова дошка», а також корисні лайфхаки шукайте в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сливовий пиріг від Сергія Калініна

iStock-638829960

Шоколадний бісквіт:

  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. какао

Приготування:

  1. Яйця збивати з цукром 10 хвилин.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і з какао. Ввести муку в збиті яйця невеликими порціями, помішуючи ложкою.
  3. Випікати бісквіт при температурі 160 градусів 35-40 хвилин.

Класичний бісквіт робимо за тим самим рецептом, що й шоколадний, але без додавання какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський торт: рецепт покроковий

Масляний крем (на весь торт):

  • 350 г м’якого вершкового масла
  • 400 г цукрової пудри
  • 3-4 ст. л. ванільного цукру
  • 3 ст. л. молока
  • 1/4 ч. л. солі

Приготування:

  1. Злегка підтале масло збивати міксером на середній швидкості протягом 8 хвилин.
  2. Просіяти через дрібне ситечко цукрову пудру.
  3. Не перестаючи збивати масло, додати цукрову пудру. Робити це поступово, повільно всипаючи по 1 столовій ложці.
  4. Потім додай ванільний цукор, сіль і молоко. Продовжувати збивати крем протягом 5 хвилин на високій швидкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як красиво прикрасити торт: майстер-клас Наталії Левензон

Формування торта:

  1. З білого й темного коржів для торта вирізаємо 3 кола за допомогою тарілок різного діаметру. Якщо тарілок потрібного розміру не знайшлось, використайте дитячу пірамідку.
  2. З одного коржа має вийти три кола. Розкладіть їх усі й починайте комбінувати між собою. В біле кільце вкладаємо коричневе, потім знову біле. Те саме робимо з коричневим коржем: викладаємо коричневе коло, потім біле й знову коричневе.
  3. З’єднуємо смугасті коржі з допомогою крему.
  4. Обмазуємо торт кремом зверху та по боках.  Декоруємо бісквітними крихтами.

Корисні поради:

  1. Щоб шаховий малюнок у торті був контрастним, в тісто для класичного бісквіта додайте більше ніж 2 ст. л. какао. Тоді корж вийде темним, а малюнок в торті яскравим.
  2. Усі коржі мають бути однакової висоти (приблизно 2-3 см), аби торт не розвалювався при нарізанні, а малюнок всередині був чітким.
  3. Вирізати кола з бісквіта зручніше невеликим ножем.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре