PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як маринувати білі гриби на зиму: рецепт покроковий

Все буде добре

Хочете дізнатися, як маринувати гриби на зиму, щоб вони не темніли і не розварювалися? Адже неправильне приготування зіпсує смак і зовнішній вигляд страви. Рецепт маринованих білих грибів в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт баклажанів на зиму: консервуємо смачний салат

iStock-629171982

Складові:

  • Гриби білі – 1 кг
  • Сухе вино – 1 ст.
  • Оливкова олія – ​​½ ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 8 зуб.
  • Кріп – 1 пуч.
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Листя дуба або вишні – 3 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлик з шампіньйонів: маринад для грибів

Приготування:

  1. Гриби почистити, промити в воді з оцтом.
  2. Опустити гриби в киплячу воду на 10 хвилин, додати в каструлю оцет і сіль.
  3. Розігріти вино з оливковою олією, щоб випарувався алкоголь.
  4. Додати в маринад кріп, часник, сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, листя вишні або дуба.
  5. Проварити гриби в маринаді протягом 20 хвилин. Додати лимонний сік.
  6. Перекласти гриби в стерилізовані банки, залити маринадом, потім законсервувати.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре