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
Євген Клопотенко змінює харчування в київській школі | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як Євген Клопотенко змінює харчування в київській школі: презентація нового меню

Все буде добре

Незадоволені тим, як годують вашу дитину в школі? Євген Клопотенко вирішив змінити ситуацію і зайнятись реформуванням шкільного харчування. Звичайні, всім обридлі страви він замінив на смачні й прості в приготуванні. Однією з них є рибні нагетси з полентою в сметанному соусі. Чи припаде до смаку учням нова страва, а також інші подробиці того, як Євген Клопотенко змінює харчування в київській школі, дізнайтеся в нашому матеріалі!

iStock-625232510

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданки: рецепти корисних, швидких і смачних страв

Проблема несмачного шкільного меню турбує Женю Клопотенка вже давно. Держава виділяє недостатньо коштів для приготування корисних і смачних сніданків, а платити додатково мають можливість не всі батьки. Відомий кулінар вирішив розібратися з цим і виграв грант на розробку нового меню для українських школярів. У студії «Все буде добре» відбулася його презентація. На очах учнів однієї з Київських шкіл та їхніх батьків Євген приготував смачні рибні нагетси з полентою в сметанному соусі. Собівартість цієї простої страви не перевищує рамки бюджету, але смакові якості порадують не тільки маленьких школярів, але й навіть вимогливих гурманів!

Рецепт рибних нагетсів з полентою в сметанному соусі

Складові:

  • 200 г філе риби (хек, мінтай)
  • Насіння фенхелю за смаком
  • Сік половинки лимона (або розведена лимонна кислота у воді)
  • 2 яйця
  • 10 г зелені
  • Панірувальні сухарі
  • 100 г борошна
  • 100 г кукурудзяної крупи
  • 100 г сметани

iStock-615813458Приготування рибних нагетсів:

  1. Риб’яче філе подрібніть у блендері або м’ясорубці.
  2. Потім додайте насіння фенхелю та лимонний сік.
  3. Сформуйте з отриманої суміші прямокутники.
  4. Збийте яйця.
  5. Кожен прямокутник обваляйте в борошні, потім в яйці та панірувальних сухарях.
  6. Викладіть нагетси на деко й запікайте протягом 15 хв при температурі 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати яйця оригінально?

Приготування поленти:

  1. Відваріть кукурудзяну крупу, обов’язково постійно помішуючи. Додайте спеції.
  2. Викладіть рівномірним шаром на деко та запікайте у духовці 30 хв при температурі 180 градусів. Вже готову поленту нарізати у формі трикутника.

Приготування соусу:

  1. Сметану вилийте у сотейник.
  2. Потім додайте 2 ст. л. борошна і проваріть до загущення.
  3. Додайте зелень, лимонний сік та перемішайте.

Більше про реформу шкільного харчування дивіться в нашому відео!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре