PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+DQoNCjwhLS1TdGlja3kgUmlnaHQtLT4NCg0KDQo8c3R5bGUgPg0KLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDsgfQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTM0MHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAxNjBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE2MjBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KPC9zdHlsZT4NCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIC0tPg0KPGlucyBjbGFzcz0iYWRzYnlnb29nbGUgZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIiDQogICAgIHN0eWxlPSJkaXNwbGF5OmlubGluZS1ibG9jayINCiAgICAgZGF0YS1hZC1jbGllbnQ9ImNhLXB1Yi0yMDcwODkwMjU2MzM3NzY1Ig0KICAgICBkYXRhLWFkLXNsb3Q9IjMzNDA3NDk2ODMiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdD4NCihhZHNieWdvb2dsZSA9IHdpbmRvdy5hZHNieWdvb2dsZXx8IFtdKS5wdXNoKHt9KTsNCjwvc2NyaXB0Pg==
Як приготувати французький десерт Канеле | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Французький десерт «Канеле»: рецепт приготування

Все буде добре

Французький десерт «Канеле» має ніжний чудовий смак. Приготувати його не так і просто, але результат вартий усіх докладених зусиль. Сергій Калінін ділиться порадами, як приготувати десерт «Канеле», не допустивши при цьому найпоширеніших помилок. Покроковий рецепт французького десерту в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати Ісфахан: десерт з малини та пелюсток троянд

iStock-523113849

Складові:

  • Борошно – 70 г
  • Цукор – 120 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Вершки – 50 мл
  • Ром – 2 ч. л.
  • Ваніль в стручках

Для скоринки:

  • Вершкове масло
  • Цукор – 100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макаруни з борошном з нуту: рецепт від Лізи Глинської

Для сиропу:

  • Цукор -300 г
  • Вода -250 мл
  • Ванільний цукор – 5 г

501289340Для сирного крему:

  • Вершкове масло – 70 г
  • Цукрова пудра – 440 г
  • Сир (9%) – 300 г
  • Вершки
  • Крохмаль

Приготування:

  1. Стручок ванілі подрібнити в блендері або кавомолці.
  2. Молоко та вершки влити в каструлю, додати 50 грамів цукру, 1/4 ч. л. подрібненої ванілі, 25 грамів попередньо розм’якшеного вершкового масла та на маленькому вогні довести до кипіння.
  3. Яйце й жовток з’єднати з 50 грамами цукру та збити блендером з насадкою-вінчиком в пишну масу, потім, продовжуючи збивати, двічі підсипати борошно.
  4. Безперервно збиваючи на маленькій швидкості, влити в яєчну масу молоко з вершками так, щоб вийшло рідке тісто.
  5. Влити ром, перемішати тісто й дати йому відпочити не менше 4 годин.iStock-598175450
  6. Форми для канеле змастити вершковим маслом, посипати дно та бічні стінки цукром та розлити в них тісто.
  7. Духовку попередньо розігріти до 240 °С. Випікати десерт в розігрітій духовці 15 хвилин.

Приготування крему:

  1. З’єднати вершкове масло, ванільний екстракт і сир. Перемішати.
  2. За допомогою міксера збивати суміш до утворення пишної, однорідної маси.
  3. Міксер змінити на ложку й, додаючи малими порціями цукрову пудру, добре перемішати. Збивати близько 2-3 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський торт: рецепт покроковий

Корисні поради:

  1. Якщо Канеле вийшли сухуваті, зваріть сироп з цукру, ванільного цукру та води. Потім за допомогою шприца з голкою введіть його в десерт.
  2. Для створення хрусткої карамельної скоринки формочки потрібно змастити вершковим маслом, дно та бічні стінки посипати цукром. Потім випікайте десерт ще 5 хвилин.
  3. Якщо сирний крем вийшов рідкуватим, додайте в нього вершки та крохмаль, після чого ретельно розмішайте до густої консистенції.

Дивіться в нашому відео, як Сергій Калінін рятував неправильно приготований десерт Канеле!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре