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
Як заморозити овочі на зиму: важливі правила | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Замороження овочів на зиму: як зробити це правильно

Все буде добре

Замороження овочів на зиму є дуже корисним і важливим заняттям. Але все не так просто, як може здатися на перший погляд. Адже неправильно заморожені овочі й фрукти втрачають весь свій вітамінний склад! Як заморозити овочі на зиму правильно, щоб вони зберегли свої корисні властивості, форму та колір, читайте в нашому матеріалі!

Читайте також: Як заморозити малину на зиму

823628488

Заморожування продуктів – це один із найстаріших способів збереження продуктів. З давніх часів людина завбачливо заморожувала рибу, дичину, фрукти й овочі. Першими запатентували цей метод збереження продуктів англійці – майже 200 років тому. На початку XX століття в США винахідник Г. С. Бейкер почав заморожувати фрукти й овочі з певною комерційною метою – зберігати непридатну частину врожаю, щоб продати її пізніше. Проведені експерименти в Німеччині довели, що продукти можна піддавати заморозці швидким способом – за кілька годин. А вже через рік Кларенс Бердс почав розробляти метод заморожування продуктів в маленьких контейнерах (пакетах) для продажу в магазинах. Сьогодні збереження продуктів шляхом різних методів заморозки широко застосовується в усьому світі. В Америці навіть відзначається Національний день заморожених харчових продуктів.

Овочева суміш, приготована власноруч, обійдеться в залежності від інгредієнтів, у 10-20 грн / кг. Тобто, купуючи суміші, ми переплачуємо в два-три рази за власну лінь.

Читайте також: Як заморозити полуницю на зиму

1. Як заморозити шпинат, щавель, зелену цибулю, базилік, петрушку, кріп

Підготовлену зелень розділяємо порційно. Складаємо у велику миску. Промиваємо. Перекладаємо зелень з миски в друшляк. Промиваємо. Після останнього промивання перекладаємо знову в друшляк і залишаємо на декілька хвилин, щоб стікала вода. Просушуємо. На столі розстеляємо кухонний рушник і викладаємо нашу зелень для остаточної просушки. За цей час бажано декілька разів струсити, перемішати руками зелень, підіймаючи нижні шари догори. Просохлу зелень складаємо в маленькі пакетики. Випускаємо з пакета все повітря, створюємо вакуум, стискаючи руками. Пам’ятайте, все вологе повітря, що залишиться в пакеті, перетвориться на лід, а якщо видавити його, то вийде сухе заморожування. Зав’язуємо пакет на вузол і кладемо в морозилку. Потрібно укладати зелень в пакети невеликими порціями (150-200 г максимум) і щільно зав’язувати, щоб вийшов твердий мішечок з мінімальним вмістом повітря.

2. Смарагдові кубики: як заморозити трави, зберігши їх корисні властивості

Як форму можна використовувати контейнери для льоду. Через добу просто виймаємо з форм вміст і складаємо в пакети. Ідеально для перших і гарячих страв, не треба класти додатково жир або рослинну олію (в суп, в пюре, в рибу). Додаємо за 2-3 хвилини до готовності або до подачі на стіл. Краще використати заморожену зелень протягом 6 місяців.

814092720

3. Як зробити мексиканську суміш на зиму

Нам знадобляться свіжі кабачки, капуста броколі, болгарський перець, перець чилі, морква, горошок, кукурудза. Є овочі, які ми повинні попередньо пробланшувати. Але є й такі, що в цьому не мають потреби.

Капуста броколі дуже ніжна. Досить розділити на суцвіття, промити й обсушити.

Болгарський перець і перець чилі: найкрасивіші перчинки потрібно вимити, очистити від насіння й плодоніжок. Промити. Висушити. Можна нарізати їх на 4 частини соломкою. Не бланшуємо, оскільки вони можуть втратити свої смакові якості.

Кабачок вимити й ретельно висушити паперовим рушником. Якщо в кабачку вже почало утворюватися насіння, то необхідно видалити внутрішню частину. Нарізати кабачок кубиками. Бланшуємо близько 2 хвилин, використовуючи друшляк.

Морква: відрізаємо бадилля, моркву вимиваємо й очищаємо, занурюємо моркву в киплячу воду й залишаємо кип’ятити на 2-5 хв. Викладаємо моркву на друшляк, споліскуємо холодною водою, а потім сушимо паперовими рушниками.

Зелений горошок і кукурудза. Свіжий горошок і кукурудзу спочатку вилущіть. Потім опустіть в киплячу воду й варіть протягом 3-6 хвилин. Відкиньте на друшляк і відразу промийте холодною проточною водою.

Коли овочі готові, фасуємо їх в пакети й заморожуємо. Ми отримали власноруч приготовану мексиканську суміш. Прекрасна основа для всіляких рагу, супчиків, салатів. Оскільки ми використовуємо червоний перець, наша мексиканська суміш буде ідеальною основою для лечо. Можна приготувати нашу суміш з рисом в мультиварці або запекти в духовці з куркою.

Читайте також: Замороження ягід – прості правила

186040400

4. Як зробити перлини біля моря

Запікаємо перці й баклажани. Далі, коли овочі охололи, можемо частину скласти в пакетики та заморозити на зиму, а частину використати зараз – для салату. Ще нам знадобляться помідори. З ними ми зробимо наступне. Готуємо у вигляді пюре. Для цього свіжі помідори промиємо, обсушуємо, знімаємо шкірку й натираємо через сито, або ж використовуємо блендер. Далі, щоб заготувати на зиму, їх варто трохи уварити, розкласти по контейнерах і відразу заморозити.

5. Загальні рекомендації

1. При закладанні на зберігання великих обсягів продуктів необхідно враховувати, що за одну добу в морозилку можна додавати не більше 1 кг їжі на 8 літрів об’єму. В іншому випадку може статися різка зміна температури в морозилці, що призведе до псування деяких продуктів.

2. Перед заморожуванням продукти необхідно упаковувати в контейнери з щільно прилеглими кришками або спеціальні пакети для заморозки. Або хоча б щільно загортати в папір плівку або фольгу. Такі заходи дозволять зберегти колір і текстуру їжі, а також запобігти утворенню зайвих кристалів льоду.

3. Розділіть приготовані овочі на кілька компактних порцій, з розрахунком одноразового використання.

4. Не розморожуйте овочі під струменем гарячої води, адже так ви змиєте все корисне, що в них ще залишилося.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре