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
Як приготувати лате вдома | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Готуємо лате вдома без кавомашини!

Все буде добре

Чи можна приготувати лате вдома без кавомашини? Так, якщо знати секрети професійного баристи! У своєму майстер-класі Алім Кутнезіров розповість, як приготувати лате вдома. Його поради допоможуть вам зробити смачний напій, нітрохи не гірший від лате зі справжньої кав’ярні!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати мокачіно: рецепт від барісти Ніни Клименко

635802308

Перш ніж почати готувати напій, запам’ятайте просте правило: капучино – це кава з молоком, а лате – молоко з кавою. Ця незначна різниця дозволяє готувати напої з абсолютно різним смаком.

Найкраще готувати лате у високому айріш-келиху та подавати з високою ложечкою. Якщо у вас такого келиха немає, підійде скляна чашка або прозора склянка.

Нам знадобиться

  • Кава – 50 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Цукор за смаком

Приготування

  1. Для початку потрібно заварити каву. Зробіть це будь-яким зручним для вас способом – в кавоварці, кавомашині або просто залийте окропом у чашці.
  2. Важливо! Кава повинна бути досить міцною. Найсмачніший лате готується з кавової суміші, що містить не менше 10–20% робусти. Це кавове дерево, з якого збирають зерна.
  3. Молоко наливаємо в окрему місткість. Трохи підігріваємо, головне, не довести його до кипіння.
  4. На професійних кухнях використовується френч-прес. Якщо такого вдома не виявилося, можете взяти міксер або віничок для збивання.
  5. Підігріте молоко збити з допомогою кухонної машини. Збиваємо ретельно, не менше 3–5 хвилин. Потрібно дочекатися утворення повітряної піни, що має бути набагато пишнішою від піни для капуччино.
  6. Зверніть увагу, молочна піна повинна мати глянцеву текстуру, а не бути в пухирцях.
  7. Важливо! Якщо під рукою немає ні міксера, ні блендера, можна використовувати термос або кава-прес. Налийте в нього молоко, закрийте кришкою та порухайте поршнем по поверхні молока вгору-вниз. Піна також має вийти густою та насиченою.
  8. Переливаємо молоко у високий прозорий айріш-келих або чашку. Зверху обережно викладаємо піну, якщо вона залишилася при збиванні.
  9. Один з найважливіших моментів: акуратно, тонкою цівкою влити в молоко зварену каву. Слідкуйте, щоб цівка обов’язково була дуже тонкою: тільки тоді ви зможете спробувати справжній лате.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати класичну каву в турці

Шари кави, молока та піни не повинні змішуватися між собою. Якщо ви правильно збили молоко й акуратно влили каву, то отримаєте чіткий тришаровий коктейль. Кава повинна бути в проміжку між молоком і молочною піною. Чітке виділення всіх трьох шарів – головна ознака того, що у вас вийшла справжня кава лате.

Якщо ж ви просто вливаєте каву в молоко для лате й отримуєте незвичайний градієнт, не поспішайте радіти: це означає, що ви перегріли молоко.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре