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
Як вибрати вино в магазині | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як вибрати вино в магазині: 3 корисні лайфхаки

Все буде добре

Губитесь, коли бачите різноманіття вин на стелажах? Хочете смачний і водночас якісний продукт? Експерт з вин Андрій Бабаєв знає, як вам допомогти! Спеціально для вас  поради для вибору хорошого вина в магазині та 3 експрес-тести на визначення якості напою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добре недороге вино в Україні: огляд найсмачніших напоїв

Отже, перше, що вам потрібно знати, – це зони ризику для зберігання вина в магазині. Такими є зона біля вхідних дверей, а також біля вікна. Перепади температур, які спостерігаються в цих місцях, негативно впливають на продукт. Адже вино дуже чутливе до різких змін температури.

Також вибирати потрібно вино, на етикетці якого зазначено назву сорту винограду, з якого воно виготовлене. Якщо це купажоване вино, віддайте перевагу тому напою, на якому теж зазначено сорти винограду. Чим більше конкретної інформації – тим більше гарантій високої якості продукту.

ЦЕ ЦІКАВО: найякіснішим напоєм винороби вважають сухе вино. У напівсолодкі, солодкі і міцні вина можна додати солодкий виноградний сік або буряковий цукор. А сухе вино – це продукт природного бродіння виноградного соку. Для його виготовлення використовується якісніший виноград, його не можна виготовити з концентрату.

613113536

  1. Тест піною

Наповніть порожню пляшку вином на 1/2. Закрийте і збовтайте. Якщо піна швидко спаде, то перед нами хороше, якісне вино. Якщо піна довго тримається на поверхні – вино сумнівної якості.

  1. Тест содою

У широкий келих з вином додаємо половину чайної ложки соди. Тест виявляє вино, заражене гнильними бактеріями. Причинами їх появи є порушення санітарних норм, хворий сірою гниллю виноград, домішки сіркової кислоти або хлорного вапна, що потрапили з обладнання при порушенні технологічних процесів. Бактерії додають вину неприємний посмак і запах мишачого посліду, який слабо проявляється без соди, але яскраво виявляється з її допомогою. Натуральне вино буде лише трохи пахнути содою.

  1. Тест гліцерином

У широкий келих з вином ложкою вливаємо 1 чайну ложку гліцерину (пропорція: 5/1). Тест виявляє присутність у вині штучних барвників – анілінових, нафталінових. Якщо межа поділу фаз вина і гліцерину чітка, то можна говорити про те, що вино натуральне. Штучні фарбники забарвлять гліцерин, і чіткої межі між фазами вина і гліцерину не вийде.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре