PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

РЕЦЕПТ: Мус з авокадо від Сергія Калініна

17.11.2014

 

Сергій Калінін розповів, як приготувати до новорічного столу оригінальну закуску…

Інгредієнти:

Авокадо – 2 шт.
Яйця – 1 шт
Айран – 100 мл
Лимонний сік – 2 ч. л.
Вершковий сир – 150 г
Желатин – 3-4 г
Цукор – 1 ч. л.
Сіль, чорний перець
Сирокопчений бекон – 150 гр
Мед акацієвий
Горіхи кешью – 150 г
Солодка гірчиця – 1 ч. л.
Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Салат рукола-150 – 200 г

Приготування:

М’якоть авокадо, вершковий сир, айран, сіль, перець, цукор – робимо пюре. Замочений желатин розводимо в підігрітому лимонному соку і додаємо в суміш. Білки збити в піну і додавати частинами до решти інгредієнтів. Наповнити формочки мусом і відправити в холодильник на 3 години.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Човники з тунцем від Сергія Калініна

Бекон натерти сумішшю акацієвого меду і гірчиці, а потім викласти на пергамент і випікати при температурі 240 градусів до хрускоту. Подрібнити просушений бекон і змішати із залишками меду, бальзамічним оцтом. Горіхи крупно рубаємо. Рукколу викладаємо на тарілки, посипаємо горіхами і беконом.

Вийняти форми з мусом з холодильника, опустити на кілька секунд у посуд з гарячою водою і, перевернувши форми, викласти мус понад салату на тарілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: