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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Маковий кекс, що не черствіє!

Все буде добре

Надії Матвеєвій прийшла посилка з Польщі з неймовірно смачним кексом. Надя не втрималася і спробувала: він був м’яким і свіжим! Яким ж було її здивування, коли вона подивилася на дату відправлення і дізналася, що посилка йшла до неї цілих дев’ять днів!

Але ще більш незвичайною стала поява в студії кулінарного блогера Вікторії Попин, яка і відправила посилку. Вікторія тепер всіх навчить готувати кекс з маком, що не черствіє, за рецептом своєї польської свекрухи!

vlcsnap-2016-12-06-18h16m02s68

Складові:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – щіпка
  • Борошно –1 50 г
  • Мак – 140 г
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Топлене вершкове масло – 170 г
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Волоський горіх – 100 г
  • Родзинки (замочені в окропі) – 100 г

Секрет №1: Горілка –саме той інгредієнт, який надає випічці м’якості, і вона довго не черствіє. При випіканні алкоголь випаровується, тому готовий кекс можна сміливо давати і дітям.

Для глазурі:

  • Порубаний гіркий шоколад – 100 г
  • Білий шоколад – 100 г
  • Молоко – 60 мл
  • Вершкове масло – 40 г
  • Волоські горіхи – 50 г

Рецепт приготування макового кексу:

  1. Мак змішати з борошном і розпушувачем
  2. Збити яйця з цукром до появи піни, додати топлене масло і спирт.
  3. Змішати з маком і борошном
  4. Пропарені родзинки обкатати в борошні і разом з горіхами перекласти до тесту. Перемішати.
  5. Форму для кексу змастити маслом і покласти на дно пергамент
  6. Вилити тісто, помістити у духовку на 50 хвилин при температурі 170° С.

Секрет №2: Родзинки варто обваляти в борошні перед замішуванням для того, щоб вони не опустилися на дно форми при випіканні.

Приготування глазурі:

  1. Розтопити шоколад з молоком в мікрохвильовці
  2. Масло нарізати кубиками і додати в молочно-шоколадну масу
  3. Вимішати до однорідності
  4. Полити кекс, посипати зверху волоськими горіхами

Секрет №3: Кекс ідеально зберігати в холодильнику, замотавши у фольгу. Завдяки фользі випічка не буде втрачати вологу і вбирати сторонні запахи.

Video: Маковий кекс, що не черствіє!

Як приготувати маковий кекс, який не буде черствіти. Рецепт приготування макового кексу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: