PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Тарт з ратицями від Жені Клопотенка

20.12.2016

Змагаючись за звання кращого кулінара «Все буде добре» 2016 року, Женя Клопотенко приготував таку закуску, що не соромно на весільний стіл подати! Дізнайтеся, що приготувати з яловичих ратиць, вже зараз!

Інгредієнти (на 8 порцій):

  • Яловиче копито – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець чилі – на кінчику ножа
  • Житні тарталетки – 8 шт.
  • Корінь селери – 1/3 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 30% – 80 мл
  • Хрін з буряком -40 г
  • Сухарики – 8 шт.
  • половина цибулини
  • Лавровий лист, чорний перець, сіль – за смаком

Приготування:

  1. Яловичі ратиці порубати на частини.
  2. Залийте водой.Тріжди доведіть до кипіння, змінюючи воду.
  3. Додайте лавровий лист, цибулю і перець. Варіть на третій воді на маленькому вогні близько 4 годин.
  4. Очищену картоплю разом з коренем селери відваріть в молоці, додавши перець, сіль і лавровий лист. За готовності зробіть пюре.
  5. Приготуйте безе: яєчний білок збийте з цукром, додайте трохи води і гострого червоного перцю. Готову масу Перекладіть в кондитерський мішок, видавати безе на деко. Випікайте в духовці при 100 ° C протягом 20 хвилин.
  6. Приготуйте мус: збийте вершки, додайте сіль, червоний перець і свёкольний хрін.
  7. Зніміть з відварених копит м’ясо, подрібніть.
  8. Процідіть бульйон і охолодіть.
  9. На тарталетки викладіть шматочки м’яса, залийте холодним бульйоном, відправте застигати в холодильник.
  10. Наповніть два кондитерських мішка: один овочевим пюре, інший – мусом з хріном. Вичавте невелику кількість кожної маси на шар холодцю. Зверху прикрасьте безе, сухариками та зеленню.

Video: Тарт з ратицями від Жені Клопотенка

Що приготувати з яловичих копит ви дізнаєтеся з нашого відео. Наші кулінари покажуть рецепт ресторанної страви з яловичих копит - не пропустіть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: