PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як вибрати червону ікру для новорічного столу?

28.12.2016

Важливо розрізняти види червоної ікри, адже вона може бути взята від різних риб сімейства лососевих, вважає Андрій Бабаєв. Ікра відрізняється за кольором, розміром і смаком.

Ікра кети за кольором швидше помаранчева, ніж червона, її ікринки найбільші. І вона найдорожча.

Ікра горбуші – найпоширеніша. Також оранжевого кольору, ікринки великі, присмак гіркоти практично відсутній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати безпечну солону рибу

Ікра нерки має явний присмак гіркоти, вона дрібніша і яскраво-червоного кольору.

Ікра форелі вважається досить рідкісною. Вона також дрібна, червонуватого кольору.

На «правильній» банці має бути зазначено, з якої риби ця ікра. Але є виробники, які просто вказують: «ікра лососевих риб». Це означає, що в такій банці може бути намішано все, що завгодно. І, як правило, це буде найдешевша ікра, до того ж другого сорту. Вона може бути від різних видів риб, посолена в різний час.

ny2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: