PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепт домашніх шпрот від Андрія Бабаєва

07.03.2017

Сусідська кішка вкрала у Жені Поливоди всі рибні консерви, які були так необхідні до святкового столу! На щастя, поруч опинився харчовий технолог Андрій Бабаєв, який, звичайно, знайшов спосіб приготувати шпроти в домашніх умовах.

Вам знадобиться:

  • Салака (дрібна) – 1 кг;
  • Лушпиння цибулі – 2 жмені;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Рослинна олія – 3/4 склянки;
  • Чай чорний – 4 ч. л.;
  • Лавровий лист – 6 шт.;
  • Чорний і запашний перець – 6-7 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати безпечну солону рибу

Приготування:

  1. Рибу розморозити, очистити від нутрощів, видалити голову.
  2. Рибу і лушпиння цибулі промити.
  3. На дно каструлі покласти лавровий лист, горошини перцю, лушпиння цибулі.
  4. Зверху шарами укласти рибку дуже щільно, спинками вгору.
  5. Заварити чай, остудити. Додати сіль і цукор. З’єднати чай з рослинним маслом.
  6. Залити чайно-масляною сумішшю рибу.
  7. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і тушкувати під щільно закритою кришкою 1,5 години.
  8. Залишити шпроти в олії до повного охолодження.

Video: Рецепт домашніх шпрот від Андрія Бабаєва

Рецепт домашніх шпрот від Андрія Бабаєва - це справжня знахідка. Дивіться наш сюжет, читайте матеріал, і ви дізнаєтеся, як приготувати шпроти в домашніх умовах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: