PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Вечеря Наталії Левензон: кускус з гарбузом і овочами в тажині

29.03.2017

Кулінар Наталія Левензон вміє дивувати не тільки солодкими шедеврами з власної кондитерської, але й стравами з Ізраїлю, де вона прожила не один рік. Сьогодні на вечерю крупа кускус з овочами – рецепт приготування в незвичайному горщику-тажині нижче.

vlcsnap-2017-03-29-23h17m50s103

Складові:

  • кускус – 2 скл.;
  • гарбуз (кубиками) – 400 г;
  • зелений горошок (консервований або заморожений) – 1 банка (1 скл.);
  • маслини без кісточки – 1 банка;
  • овочевий бульйон – 1 л;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • зіра або кмин – 1 ч. л.;
  • сушений базилік – 1 ч. л.;
  • перець, сіль – до смаку;
  • оливкова олія – для смаження;
  • свіжий базилік – для прикраси

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати кукурудзяну кашу правильно і смачно?

Приготування:

  1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками і запечіть в духовці 20 хвилин за 180 градусів.
  2. Насипте 2 склянки кускусу в сотейник на дрібне залізне сито і залийте 2 склянками киплячого бульйону, посоліть, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
  3. Моркву і цибулю дрібно наріжте і пасеруйте їх на оливковій олії разом з розчавленим часником, посипте зверху зірою або кмином.
  4. Маслини наріжте кружальцями.
  5. Змішайте запарений кускус, запечений гарбуз, зелений горошок, нарізані маслини, зажарку, томатну пасту, сушений базилік, додайте трохи бульйону, що залишився, посоліть, поперчіть.
  6. Викладіть суміш в глибокий глиняний чавунець-тажин і запікайте в розігрітій духовці 15-20 хвилин за 180° С. Прикрасьте готову страву свіжим базиліком.

Video: Вечеря Наталії Левензон: кускус з гарбузом і овочами в тажині

Кускус з овочами за рецептом Наталії Левензон - це особистий рецепт зірки, який вона часто готує на вечерю. Кускус з овочами на вечерю - відмінний спосіб не поправлятися

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: