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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Салат «Табуле» з кус-кусом і льоном: рецепт від Тетяни Литвинової

Все буде добре

Хочете побалувати себе східними делікатесами? Як щодо вишуканого салату «Табуле»? Кулінарний експерт Тетяна Литвинова розкрила секрет приготування салату. Скоріше читайте – рецепт перед вами!thumb-840x440Табуле – улюблена страва акторки Шерон Стоун. Вона постійно стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Знаменитість запевняє, що саме цей корисний і дієтичний салат допомагає їй залишатися в прекрасній формі та не відчувати голод протягом всього знімального дня. А ще табуле – фірмова зірки футболу Зінедіна Зідана. До речі, шанувальників цієї страви безліч по всьому світу, як і видів табуле. Наприклад, в Лівані його готують з булгуром, в Тунісі та Марокко – з кус-куса. Саме крупа вирішує всі проблеми літніх салатів, які не вгамовують відчуття голоду, швидко течуть і псуються. А секрет ховається в унікальній заправці, яка дає можливість звичайним травам відкрити незвичайні смаки.

Складові:

Кус-кус або булгур – 100 г

Помідори – 4 шт.

Огірки – 2 шт.

Петрушка порізана – 3-4 склянки

М’ята свіжа – 1 столова ложка

Шпинат – пучок

Базилік – пучок

Пір’я молодого цибулі

Часник – 3 зубчики

Насіння льону – 5 чайних ложок

Оливкова олія – ​​8 столових ложок

Сік лимонний – 8 столових ложок

Сіль морська – за смаком

Кус-кус варений – 100 г

Перець чилі або кайенський – за смаком

Зерна гірчиці – 50 г

Лаваш або листя салату для презентації

Приготування:

Кус-кус проварити. Необхідно залити його такою кількістю кип’яченої води, як і кількість крупи, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин, поки вся вода не вбереться. Тобто на 100 г кус-кусу потрібно 100 мл води. А ще краще крупу заливати будь-яким нежирним киплячим бульйоном – тоді вона буде неймовірно ароматною і смачною. Кус-кус можна замінити кукурудзяною крупою дрібного помелу.

Нарізаємо зелень і овочі дрібними кубиками. Це головна особливість східної кухні – дрібно нарізані інгредієнти. Саме такий табуле – з дрібно порізаними інгредієнтами, яскравий і ароматний – вважається ідеальним. Тут можна сміливо експериментувати – використовувати улюблену зелень і спеції. Як кажуть в Лівані, мистецтво приготування табуле – в умінні його приправити, а секрет – в правильній нарізці трав. Не пом’яти, не подрібнити в кухонному комбайні, а саме порізати гострим ножем або навіть краще настригти.

Тепер потрібно заправити салат. Окремо змішуємо оливкову олію і лимонний сік, солимо і збиваємо. Можна ще додати зерна гірчиці, щоб смак салату був пікантним. Одержаний соус додаємо в салат і гарненько перемішуємо. Цей салат чудово зберігається в холодильнику – не тече, швидко не псується, так як кус-кус вбирає всю вологу з овочів. І подається теж холодним, тому його потрібно на кілька хвилин поставити в холодильник, щоб він охолов.