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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Консервовані помідори на зиму: топ-3 рецепти

Все буде добре

Для вас ми зібрали найкращі рецепти консервованих помідорів! Готуйте помідори в цілому вигляді або шматочками, додавайте моркву, цибулю та навіть яблуко! Консервуйте в розсолі або винному маринаді.Кожен з рецептів порадує чудовим смаком і простотою приготування. Готуйте консервовані помідори на зиму за нашими рецептами, і насолоджуйтеся всю холодну пору неперевершеним смаком улюблених овочів!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помідори консервовані з часником: рецепт приготування

 iStock-607482042

Консервовані зелені помідори з яблуками

Складові:

  • Помідор зелений – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт
  • Яблука тверді – 2 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цукор – 3 ст.л
  • Оцет яблучний – 100 мл
  • Сіль – 1 ст.л
  • Лавровий лист – 2-3 шт
  • Часник – 2-3 зуб
  • Листя смородини
  • Кріп (парасольки) – 30 гр
  • Лист хрону – 1 шт
  • Перець горошком
  • Коріандр

Приготування:

  1. Розсіл: вода – 1 літр, цукор – 3 ст. л, оцет яблучний – 100 мл, сіль – 1 ст. л.
  2. Банки стерилізуємо на водяній бані за допомогою кільця.
  3. Помідори розрізаємо на 4 частини, трохи підсолюємо та залишаємо на ніч, аби пустили сік.
  4. Накладаємо в стерилізовані банки помідори, перець, моркву, яблука, цибулю.
  5. Додаємо спеції, зелень.
  6. Робимо розсіл і заливаємо ним помідори.
  7. Стерилізуємо 7-10 хвилин начинені банки з розсолом.
  8. Щипцями дістаємо банку, закупорюємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт маринованого перцю по-іспанськи

Консервовані червоні помідори в желе

Складові:

На 1 літр води знадобляться:

  • 5 ст. л цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ст. л желатину
  • 3 ч. л. оцту
  • 2,5 кг великих помідорів
  • Перець горошком
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Петрушка, часник

Приготування:

  1. Желатин замочуємо в 1/2 склянці води.
  2. На дно вимитої та стерилізованої банки кладемо по 1 листочку лаврового листа, 5 гілочок петрушки, 3 зубчики часнику, перець горошком.
  3. Помідори розрізаємо на половинки й кладемо розрізом вниз.
  4. Желатин розпускаємо на водяній бані.
  5. Готуємо розсіл з солі, цукру та літра води. У киплячий розсіл додаємо желатин, і даємо півхвилини докипіти.
  6. Заливаємо помідори, додаємо по 1 ч. л. оцту в кожну банку та стерилізуємо 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервована диня: простий рецепт на зиму

Консервовані червоні помідори у вині

Складові:

  • Помідори
  • Вино червоне, сухе – 0,5 л
  • Вода – 0,5 л
  • Цукор – 100-200 г
  • Сіль – 30 г

Приготування:

  1. Вибираємо невеликі темні помідори.
  2. Стерилізуємо чисті банки та складаємо помідори.
  3. Готуємо маринад: 0,5 л сухого червоного вина + 0.5 л води, 200 г цукру, 30 г солі, коріандр.
  4. Заливаємо помідори маринадом, кип’ятимо 10 хвилин.
  5. Законсервовуємо й ставимо на кришки, накриваємо ковдрою.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Консервовані помідори на зиму: топ-3 рецепти

Рецепти зелених і червоних консервованих помідорів на зиму ви знайдете в нашому матеріалі. Консервуйте помідори цілком і шматочками, з морквою, цибулею та навіть яблуками! Читайте 3 найсмачніших рецепти консервованих помідорів