Осінь – відмінний час для того, щоб збирати й заготовляти корисні ягоди, овочі. Однією з них є обліпиха. Ця ягода має в складі багато вітамінів, корисних компонентів, що допомагають в лікуванні застуди. У нашому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати обліпиху на зиму з медом і волоськими горіхами. Це простий та смачний рецепт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький торт з обліпихою: рецепт покроковий
Складові:
- Ягоди обліпихи – 2 ст.
- Волоські горіхи – 10 шт.
- Мед – 1 ст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варення з калини: рецепт від Євгена Клопотенко
Приготування:
- Обліпиху перетерти з допомогою блендера.
- Зцідити сік за допомогою марлі.
- Розподілити обліпихову масу в одноразові целофанові пакетики по 100-150 грам і помістити в морозилку на зберігання.
- Ядра волоських горіхів подрібнити.
- Змішати мед, обліпиху, горіхи та ретельно розмішати до повного розчинення меду. Перекласти варення в банку та зберігати в холодильнику.
На відміну від інших плодів, обліпиха не втрачає ніяких корисних властивостей після заморозки. Саме це робить її особливою! Перевагою цього рецепта є відсутність метушні з банками та стерилізацією! Максимум вітамінів, мінімум витраченого часу!
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре