PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Грузинський десерт «Пеламуші»: рецепт приготування

13.11.2017

Десерт «Пеламуші» – це відома національна страва Грузії. Готується десерт всього із п’яти інгредієнтів, а його головною складовою є виноградний сік. Дізнайтеся рецепт простого та смачного грузинського десерту в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курка з виноградом за грецьким рецептом

iStock-516633979

Складові:

  • Виноградний сік солодких темних сортів – 300–500 мл
  • Кукурудзяне борошно з білих сортів кукурудзи – 50 г
  • Пшеничне борошно – 50 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Волоські горіхи – для декору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риба фарширована виноградом: французький рецепт

Приготування:

  1. У сік  додати ванільний цукор.
  2. Змішати з кукурудзяним і пшеничним борошном. Розмішати так, щоб не було грудочок, і просіяти через сито.
  3. Варити масу на середньому вогні доти, доки вона не загустіє. Коли маса стане тягучою, зменшити вогонь до мінімуму і продовжувати варити ще приблизно годину.
  4. Розлити по формах (формочки для застигання у глиняному посуді) і залишити застигати.
  5. Споживати охолодженим, прикрашеним волоськими подрібненими горіхами.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Грузинський десерт «Пеламуші»: рецепт приготування

Дізнайтеся, як приготувати простий та смачний грузинський десерт пеламуші. Його готують всього з п'яти інгредієнтів, а головним є виноградний сік! Рецепт пеламуші в нашому матеріалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: