PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Сир качіокавало: рецепт із сонячної Італії

22.11.2017

Італійський сир качіокавало можна сміливо додати в список найсмачніших делікатесів! За смаком він не поступається моцарелі та пармезану, але коштує на порядок менше. Рецепт справжнього сиру прибув прямо з сонячної Італії! Читайте, як приготувати качіокавало в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійська закуска з винограду: покроковий рецепт

iStock-625305128

Для приготування сиру качіокавало вам знадобляться:

  • 5 л молока
  • Закваска
  • Пепсин
  • Сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній сир чечіль (косичка). Рецепт Мікаеля Арояна

Приготування:

  1. Молоко на водяній бані нагрійте до 30°С. Додайте закваску, розмішайте й залиште на 5-10 хв. Додайте пепсин, вимішайте й залиште на 30 хв для згортання.
  2. Наріжте згусток на кубики близько 5-7 см. Залиште на 5 хв. Потім помішуйте 10 хв.
  3. Нагрійте масу на водяній бані до 40°С, помішуючи з періодичністю 5-7 хвилин. Дайте сиру впасти на дно протягом 5 хв. Злийте більшу частину сироватки, тримайте температуру близько 40 °C.
  4. Вимішайте масу й злийте всю сироватку.
  5. Перекладіть суміш в сито для формування сирної маси. Залиште продукт на 1-1,5 години.
  6. Нагрійте каструлю води до 80°С, посоліть воду в пропорції 2 ст. л. на 2 л води. Починайте формувати качіокавало.
  7. Спочатку витягніть масу в нитку шириною 4-5 см, потім намотайте на руку в клубок. Після цього сформуйте сир у форму груші.
  8. До сирних голівок додайте 2 ст. л. солі.
  9. Опустіть сир в крижану воду, щоб він швидше охолов.
  10. Підвісьте сир для дозрівання на горизонтальній поверхні в прохолодному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжний сир фета від Костянтина Грубича

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Сир качіокавало: рецепт із сонячної Італії

Італійський сир качіокавало не поступається моцарелі та пармезану, але коштує набагато дешевше. Рецептом сиру поділилася справжня італійка! Читайте, як приготувати качіокавало в домашніх умовах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: