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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Заправки для салатів: найсмачніші рецепти соусів

Все буде добре

Соус – запорука успіху смачного салату. Дресинг, так іноді називають заправку, може надати знайомому салату зовсім нового смаку. Є сотні рецептів соусів для салатів – від класичних до найбільш екзотичних. Ми підібрали 7 найсмачніших рецептів соусів з усього світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соус «Вінегрет»: покроковий рецепт від Артема Радучіча

  1. Класичний вінегрет

383787932 (1)

Рецеп цього універсального соусу для будь-якого салату дуже простий.

Збийте 2 столові ложки червоного винного оцту, 2 чайні ложки гірчиці і дрібку солі. Чорний перець додайте за смаком. Поступово вливайте від 70 до 120 мл  оливкової олії.

  1. Цезар

Будь-який салат можна заправити цим всесвітньовідомим дресингом.

Для початку у блендері змішайте 1 яєчний жовток, 1 зубчик часнику, сік 1 лимона, 4 анчоуси і трохи гірчиці діжонської. Після цього виливаємо півсклянки оливкової олії. За потреби додаємо трішки води. В кінці приготування за бажанням можна кинути жменю тертого сиру пармезан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соус із калини: рецепт для м’яса

  1. Лимонний соус

limonnyj-sok

Така заправка ідеально подходить для літніх салатів з травами.

Отже, вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо пів чайної ложки цукру, 1 ложечку гострої гірчиці і стільки ж лимонної цедри. Солимо за смаком. Поступово виливаємо півсклянки оливкової олії. Можна також додати кілька нарізаних стебельців кропу.

  1. Пряний медово-гірчичний соус

med-sosus

Змішуємо по 2 чайні ложки меду і гірчиці діжонської. Додаємо сік і цедру половинки лимона. Солимо заправку до смаку. Перемішуємо соус, поступово вливаючи по 70 мл оливкової та рослинної олій. Присипаємо соус сушеним чебрецем і подрібненим свіжим чилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яблучний соус до курки від кулінара Ігоря Місевича

  1. Італійський вершковий соус

Якщо ви любите теплі або картопляні салати, то італійський вершковий соус чудового підійде для вашої улюбленої страви.

Змішуємо 100 мл майонезу, 3 столові ложки червоного винного оцту, по 2 столові ложки сметани й оливкової олії. Виливаємо суміш у блендер, додаючи при цьому 1 чайну ложку сушеного орегано, зубчик часнику, трохи нарізаної петрушки і солі.

  1. Ковбойська заправка

Ідеальний варіант для м’ясних салатів.

100 мл кефіру збиваємо з 50 гр майонезу і невеликою кількістю винного оцту. Додаємо часниковий порошок, сіль, нарізану зелень петрушки і зеленої цибулі. Гарненько перемішуємо. За бажання додайте бекон, нарізаний тонкими смужками.

383787929

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. Вершковий карі

Цей соус додасть незвичайного смаку вже знайомим м’ясним салатам.

Змішаємо несолодкий йогурт і майонез у пропорції 1/1. Додаємо сік половинки лимона, трохи меду і солі. Після цього кидаємо трохи порошку карі. Для пікантності можна додати гострий перець.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре