PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як швидко приготувати скумбрію: простий рецепт

13.12.2017

До Нового року залишилося зовсім мало часу, а ви досі не знаєте, чим смачненьким порадувати своїх домочадців і гостей? Ми пропонуємо вам швидкий і апетитний рецепт приготування скумбрії: і рідних потішите, й для себе час зекономите. Докладніше читайте в матеріалі.

Нам знадобиться:

  • скумбрія 850 г,
  • цибулиння за смаком,
  • проварена сіль 4 ст. л,
  • лимонний сік за смаком,
  • вода 1 л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт приготування фаршированої щуки.

Приготування:

  1. Цибулиння ретельно миємо.
  2. Заливаємо 1 л води і залишаємо приблизно на 10 хвилин це той час, поки будемо обробляти рибу.  
  3. Обертаємо кухонну дощечку в пакет, а потім застилаємо папером або паперовими рушниками.
  4. Скумбрію відокремлюємо від голови, виймаємо нутрощі та видаляємо чорну плівку в черевці.  
  5. Потім добре миємо й висушуємо паперовими рушниками.  
  6. Якщо ми хочемо подати її порційно для кількох людей, краще нарізати відразу, оскільки  готову скумбрію охайно та рівно нарізати складно. Якщо зовнішній вигляд не є принциповим, можна відварити тушку цілою.
  7. Далі в цибулиння додаємо сіль.
  8. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  9. Кип’ятимо 2 хвилини, аби розсіл придбав гарний колір.
  10. Викладаємо підготовлену скумбрію в киплячий розсіл і варимо рівно 3 хвилини.
  11. Потім перекладаємо рибу на друшляк і очищаємо від лушпиння.  
  12. За бажанням скроплюємо готову рибу лимонним соком.  

Ваша скумбрія готова! Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: