PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепт паски, яка готується лише півтори години

05.04.2018

Наближається Великдень 2018, і ми підготували для вас рецепт паски швидко та просто. Класичну паску готувати досить довго, адже тісту треба кілька разів підійти, перш ніж можна буде ставати до випікання. Але чи обов’язково витрачати півдня на приготування великодньої випічки? Суперфіналіст 7 сезону «Мастер-шеф» Михайло Грушецький у ефірі шоу «Все буде добре» поділився рецептом «швидкої» паски, яку можна приготувати лише за півтори години.

Складові:

  • борошно – 2 склянки
  • цукор – ½ склянки
  • яйця – 3 шт.
  • рослинно-вершкова суміш – 100 г
  • вишня сушена – 50 г
  • журавлина сушена – 50 г
  • вершки 30% (густі) – 2-3 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • коньяк – 2 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • мигдальні пластівці
  • панірувальні сухарі

Читайте також: Булочки у формі голубів: рецепт покроково

Приготування:

  1. Просіяти борошно.
  2. Відокремити жовтки від білків, окремо збити з цукром.
  3. Змішати збиті жовтки з розтопленою рослинно-вершковою сумішшю, потім додати збиті білки.
  4. Виливаємо отриману суміш у борошно, додаємо вершки, вишню, журавлину та мигдальні пластівці, солимо тісто і вимішуємо.
  5. Вливаємо у тісто коньяк.
  6. Цедру лимона натираємо на терці, а лимонним соком (1 ст. л.) гасимо соду, додаємо все це в тісто і замішуємо.
  7. Тепер тісто має підійти – для цього накриваємо його рушником і залишаємо у кімнатній температурі на 20 хвилин.
  8. Рясно змастити форми для випікання рослинно-вершкової сумішшю, присипати сухарями.
  9. Викласти тісто в форму приблизно на 2/3 об’єму. Випікати 40 хвилин при температурі 180 °С.

Смачного!

Читайте також: Глазур для пасок, яка не обсипається

Проект «Все буде добре» влаштував справжню кулінарну битву, щоб перевірити, яка паска буде смачнішою – «швидка» або приготована за класичним рецептом. Дивіться відео кулінарного батла просто зараз:

Video: Рецепт паски, яка готується лише півтори години

Рецепт паски на Великдень від Михайла Грушецького допоможе вам швидко приготувати паску. Читайте рецепт паски, яка буде готова вже за півтори години

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: