PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як гарно прикрасити паску: техніка «айсінг»

07.04.2018

Як прикрасити паску на Великдень глазур’ю так, щоб вона не відкололася і не кришилася під ножем, знає народний кондитер Світлана Панасюк. Також майстриня розповість, як техніка айсінг використовується для розпису і створення об’ємних декоративних елементів.

vlcsnap-2017-04-12-17h14m56s35

Інгредієнти для глазурі:

  • Цукор – 180 г;
  • Желатин – 1 ч. л.;
  • Вода – 6 ст. л.;
  • Сік шпинату – 6 ст. л.

Приготування глазурі:

  1. Залити 1 ч. л. желатину 2 ст. л. води і дати набрякнути.
  2. У каструльку висипати 180 г цукру і налити зверху 4 ст. л. води, перемішати і поставити на маленький вогонь.
  3. Основу необхідно постійно помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього зняти з вогню, додати розпущений желатин, перемішати й одразу ж у гарячому вигляді збити міксером до білого, поки маса не стане густою і тягучою.
  4. Після того як маса набула необхідної консистенції, покрити нею паску з усіх боків за допомогою лопатки, дуже швидко, поки глазур не застигла (за 3 хвилини).
  5. Ножем, змоченим у гарячій воді, вирівняти поверхню. Залишити застигати на півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глазур для паски на Великдень, яка не обсипається

panasiuk_kulich

Конкурсна робота Світлани

Інгредієнти для айсінга:

  • Яєчний білок – 1 шт.;
  • Лимонний сік – ½ ч. л.;
  • Цукрова пудра – 250 г.

Приготування айсінга:

  1. Додати в яєчний білок лимонний сік, перемішати.
  2. Поступово вмішати цукрову пудру, доводячи до потрібної консистенції.
  3. Наносити малюнки безпосередньо на паску за допомогою кондитерського мішка. Вологим пензликом розмити контури.
  4. З айсінга можна зробити фігурки. Для пласких елементів (листочки) нанесіть малюнок на файл для паперів і залиште застигати. Для метеликів також намалюйте їх пласкими на файлі та вкладіть його в книгу, тоді крильця піднімуться. Троянди висаджуйте на пергамент за допомогою кондитерського мішка зі скошеною насадкою.
  5. Приклеюйте застиглі фігурки на паску свіжим айсінгом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прикрасити паски на Великдень власноруч: квіти в малайзійській техніці 

Video: Як гарно прикрасити паску: техніка «айсінг»

Не знаєте, як прикрасити паску? Красива й оригінальна техніка айсінг зробить ваші паски найкращими

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: