PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Хачапурі: рецепт покроково

17.04.2018

Хочете приготувати смачне хачапурі вдома? Не питання! Читайте наш покроковий рецепт, як приготувати хачапурі з сулугуні.

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 г
  • Молоко – 100 мл
  • Рослинно-вершкова суміш – 100 г
  • Питна вода – 300 мл
  • Рослинна рафінована олія – 3-5 ст. л.
  • Свіжі дріжджі – 25 г (сухі 1 ч. л.)
  • Яйце – 1 шт. в тісто + 5 у начинку
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Адигейський сир – 400 г
  • Сулугуні – 100 г

Читайте такожЕліксир молодості: вітамінний смузі від зірок Голлівуду

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці та залиште до утворення піни.
  2. У миску просійте 450 г борошна, додайте сіль і в центрі гірки зробіть невелике заглиблення, в яке влийте 50 мл молока, 300 мл води, одне яйце, 100 г рослинно-вершкової суміші та спінені дріжджі. Руками перемішайте борошно і замісіть не дуже круте тісто.
  3. Тісто, що підійшло, обімніть руками і поділіть на 5-6 частин по 200 г.
  4. Кожен шматочок тіста сформуйте в кулю, покладіть на стіл, посипаний борошном, розкачайте до овальної форми діаметром 30-35 см, защипіть краї, формуючи човник. Покладіть на змащене деко, прикрийте чистою серветкою і залиште трохи підніматися.
  5. Для начинки натріть сир. До сиру вливайте кімнатної температури кип’ячену воду, постійно помішуючи, поки маса не досягне консистенції густої сметани.
  6. Викладіть сирну начинку на човники та поставте випікатися в заздалегідь розігріту  до 230 °C духовку на 20 хвилин. Коли хачапурі зарумяняться, дістаньте їх з духовки та покладіть на кожне по яйцю (або ж тільки жовток).
  7. Поверніть хачапурі в духовку на 1-2 хвилини, щоб яйце затягнулося білою плівкою, а жовток залишився рідким.
  8. Рослинно-вершковою сумішшю, що залишилася, змастіть боки готових хачапурі та покладіть невеликий шматочок до начинки, щоб він розтанув.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber  Все буде добре

Video: Хачапурі: рецепт покроково

Покроковий рецепт хачапурі. Як приготувати хачапурі покроково

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: