PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепти маринадів для курячої, свинячої та телячої печінки від Марини Шевченко

28.04.2018

Хвилюєтеся, що не можете приготувати смачну, соковиту печінку? Дізнайтеся, як маринувати курячу, свинячу та телячу печінку, в майстер-класі Марини Шевченко. Кулінар поділиться рецептами маринадів та покаже, як правильно готувати цей смачний та корисний продукт. Читайте, як замаринувати печінку, в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печінка на мангалі: рецепт Мікаеля Арояна

iStock-541266370

Головна помилка в приготуванні телячої печінки – не прибирати плівку з поверхні під час смаження. Саме через неї готова печінка стає жорсткою на смак. А якщо не видалити жовчні протоки, то отримаєте гіркий присмак.

Що потрібно для маринаду:

  • 2 л середньогазованої мінеральної води
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку

Як замаринувати:

Вилийте мінеральну воду у велику миску. Додайте лимонний сік і мед. Сік зробить печінку м’якшою, а мед позбавить гіркоти й підкреслить смак. Розмішуйте до однорідної маси, потім додайте печінку. Залиште в прохолодному місці до 4 годин.

Секрет:

Щоб зробити печінку ще м’якшою, наріжте її на порційні шматки та загорніть в харчову плівку. Потім  злегка відбийте тильною стороною ножа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маринади для яловичини, курятини та баранини від Мікаеля Арояна

Якщо свинячу печінку перетримати на пательні, вона вийде дуже жорсткою та сухою. Щоб цього не сталося, приготуйте ось такий маринад:

Візьміть 34 яблука. Розріжте їх на половинки, очистіть від серцевини та натріть на тертці. Яблучна кислота розм’якшить жорстке м’ясо й замаскує специфічний запах, смак продукту. Намажте печінку яблуком та просушіть паперовим рушником. Залиште маринуватися 1,52 години.

Секрет:

Щоб після смаження печінка була м’якою, краще нарізати її невеликими шматочками, товщиною близько 1,5 сантиметра, а потім обваляти в борошні. Воно зробить печінку ніжною та соковитою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

Куряча печінка – дуже ніжний продукт. Тому одразу після приготування її потрібно перекласти з пательні в тарілку.

Що потрібно для маринаду:

Заварений чорний чай у пропорції: на 500 г курячої печінки – 2 л води + 1 ч. л. чаю.

Як замаринувати:  

Щоб розм’якшити курячу печінку та позбавити її гіркоти, заваріть чорний чай і покладіть в нього продукт на 2 години. Чай добре вимиває жовч та нейтралізує гіркоту.

Секрет:    

Не кладіть на пательню всю печінку відразу, інакше вона буде варитися у власному соку. Краще кладіть по одному шматку й поступово додавайте інші.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Рецепти маринадів для курячої, свинячої та телячої печінки від Марини Шевченко

У майстер-класі Марини Шевченко ви дізнаєтеся, як маринувати курячу, свинячу та телячу печінку. Кулінар поділиться рецептами маринадів і покаже, як правильно готувати цей смачний та корисний продукт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: