PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Гельтський стейк у віскі: рецепт королівської страви

02.05.2018

Гельтський стейк у  віскі — найулюбленіша страва королеви Великої Британії. Хочете відчути себе королевою на кухні й водночас скуштувати щось незвичне? Стейк у віскі не лише потішить ваше самолюбство, але й прикрасить стіл. Деталі рецепту дізнавайтесь із нашого матеріалу.

Інгредієнти:

  • Великий стейк яловичий – 1 шт. (завтовшки 2 см)
  • Віскі – 100 мл

Для маринаду:

  • Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • Чебрець (свіжий) – гілочка
  • Розмарин (свіжий) – гілочка
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Перець чилі
  • Сіль, цукор, перець

Для соусу:

  • Гриби – 200 г
  • Вершкове  масло – 2 ст. л.
  • Вершки – 100 г
  • Віскі – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець до смаку

Читайте також: Найкращі рецепти для пікніка

Приготування маринаду:

  1. Змішайте свіжі листочки чебрецю та розмарину з діжонською гірчицею, оливковою олією,  перцем, сіллю та віскі.
  2. Покладіть м’ясо в маринад і зробіть стейку «масаж». Залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
  3. Промокніть м’ясо, прибравши надлишки маринаду, і викладіть його на добре розпечену сковороду.
  4. Смажте по 3-4 хвилини з одного боку, потім переверніть щипцями і готуйте ще протягом 4 хвилин.
  5. Після цього загорніть стейк у фольгу і залиште на 5 хв. За цей час внутрішня температура м’яса підніметься ще на кілька градусів, стейк вбере всі соки та стане ніжним і м’яким.

Приготування соусу:

  1. Готуємо соус на сковороді, де обсмажувалось м’ясо. Очистіть цибулю, наріжте на дрібні кубики.
  2. Помиті й очищені гриби наріжте тонкими пластинками.
  3. На оливковій олії смажте цибулю, поки вона не стане м’якою і злегка золотистою.  Додайте гриби і віскі. Посоліть і поперчіть до смаку. Коли рідина з грибів випарується зі сковорідки (приблизно 5-7 хвилин), додайте вершки та вершкове масло та перемішайте. Доведіть до кипіння вершки та тушкуйте 7-10 хв. на повільному вогні.
  4. Дістаньте стейк із фольги, наріжте, полийте соусом.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Гельтський стейк у віскі: рецепт королівської страви

Гельтскій стейк - рецепт улюбленої страви королеви Єлизавети II. Соковитий і ароматний гельтскій стейк готують з яловичини з маринадом з гірчиці і розмарину. На "Все буде добре" - всі деталі рецепта королівського стейка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: