PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Маринади для яловичини, курятини та баранини від Мікаеля Арояна

02.05.2018

У майстер-класі Мікаеля Арояна ви дізнаєтеся, як маринувати різні види м’яса, щоб воно було соковитим та м’яким. Кулінар розкриє секрети маринадів для яловичини, курятини та баранини. Дізнайтеся рецепти маринадів для різних видів м’яса в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розморозити м’ясо: два способи від шеф-кухаря Артема Радучіча

iStock-465471210

Маринад для яловичини

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 5 ст. л. темного пива
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • Цибуля

Приготування:

  1. Додаємо до м’яса соєвий соус, темне пиво, діжонську гірчицю й цибулю. Маринуємо близько години.
  2. Запікаємо 25 хвилин за температури 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати фарш: майстер-клас від Мікаеля Арояна

Маринад для курятини

Інгредієнти:

  • 6 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. олії
  • 2 ст. л. сметани
  • Цедра лимона
  • Сік половинки одного лимона
  • 1 ст. л. приправи карі

Приготування:

  1. Подрібнюємо часник, змішуємо з олією і сметаною. Потім додаємо цедру лимона, вичавлюємо сік. Після цього додаємо карі. Все перемішуємо.
  2. Для курки важливо, щоб маринад був рідким, а сік лишався всередині. Маринуємо 15–20 хвилин. Максимальний термін маринування курячого м’яса – 1,5 години.
  3. Запікаємо 20 хвилин за температури 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

Маринад для баранини

Інгредієнти:

  • 0,5 ч. л. кмину
  • 0,5 ч. л. коріандру
  • 5 ч. л. перцю горошком
  • 1 ст. л. олії
  • Гострий перець за смаком
  • 100 г томатного соку

Приготування:

  1. Перемелюємо в ступі кмин, коріандр і перець горошком. Потім додаємо олію та гострий стручковий перець для пікантності. Руками перемішуємо спеції з м’ясом.
  2. В кінці додаємо томатний сік, оскільки він містить кислотність, необхідну для м’яса. Через 15 хвилин солимо.
  3. Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як витримати м’ясо для ідеального стейка?

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Маринади для яловичини, курятини та баранини від Мікаеля Арояна

Дізнайтеся, як маринувати різні види м'яса, в майстер-класі Мікаеля Арояна. Кулінар поділиться рецептами маринадів для яловичини, курятини та баранини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: