PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Вафельний торт як окраса столу

12.05.2018

Навіть торт із магазинних вафельних коржів може бути справжнім шедевром! Як? Розповість кулінарний експерт Катерина Велика! Використаємо два види крему і декоративні елементи – конуси та циліндри, які виглядають дуже незвично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий бісквіт за 10 хвилин!

vlcsnap-2016-12-07-15h06m53s102

Інгредієнти:

  • 2 упаковки магазинних вафель

Для крему № 1:

  • 1 банка згущеного молока сирого
  • 200 г вершкового масла
  • 2–3 ч. л. лимонної кислоти + вода

Для крему № 2:

  • 1 банка згущеного молока вареного
  • 200 г вершкового масла
  • Курага ціла – 200 г (всередину рулету)

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад – 250 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покроковий рецепт торта «П’яна вишня»

Спосіб приготування:

Крем № 1 – лимонний із сирого згущеного молока:

  1. Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
  2. Беремо банку сирого згущеного молока, додаємо її в масло.
  3. Розводимо лимонну кислоту в воді в пропорції 2–3 чайні ложки кислоти на пару столових ложок води та додаємо все у крем.
  4. Збиваємо вінчиком.
  5. Ставимо крем у холодильник.

Крем № 2 – з вареним згущеним молоком і вершковим маслом:

  1. Розтоплюємо масло у мікрохвильовці.
  2. Збиваємо варене згущене молоко з маслом вінчиком до однорідної консистенції.

Конуси і рулети для прикрашання з магазинних вафель:

  1. Збризгуємо вафлю з пульверизатора водою, щоб вона злегка намокла.
  2. Через 1–2 хвилини після того, як вафля трохи розм’якла, обережно її розрізаємо на 4 частини і скручуємо кожну частину в конус. Залишаємо сохнути.
  3. Ретельно промазуємо кремом магазинний корж, поки не розм’якне.
  4. Зверху розкладаємо курагу, як би ми укладали начинку для млинців. Можна також брати яскраві цукати або різнокольоровий мармелад.
  5. А тепер обережно скручуємо м’який корж у рулет.
  6. Розрізаємо рулет на однакові шматочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт без випікання

Збираємо вафельний торт:

  1. Обрізаємо сім вафельних коржів за допомогою форми, щоб вони були меншими за основний корж на 2 см в діаметрі.
  2. Викладаємо коржі один на одного, по черзі промащуючи кремом № 1 і кремом № 2.
  3. Беремо цілу вафлю для низу торта. Промащуємо кремом. Кладемо готову серединку з коржів поменше.
  4. Обкладаємо боки торта вафельними рулетиками, а порожнечі, що залишилися, обмащуємо білим лимонним кремом, щоб вони прилипли та зафіксувалися.
  5. Накриваємо верх торта ще однією великою вафлею.
  6. Розтоплюємо 250 г шоколаду в мікрохвильовці або сотейнику та покриваємо верх торта шоколадною глазур’ю.
  7. Зверху на торт викладаємо по колу 4 готових конуси з магазинних вафель. За бажання можна прикрасити торт також ягодами.
  8. Залишаємо просочуватися.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Вафельний торт як окраса столу

Як приготувати вафельний торт у домашніх умовах: рецепт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: