PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як приготувати дріжджове тісто: секрети Марини Шевченко

26.05.2018

Не знаєте, як приготувати дріжджове тісто? Марина Шевченко вам допоможе! З її порадами у вас вийдуть ідеально м’які, пишні й ароматні булочки. Рецепт дріжджового тіста вже в матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріжки з гарбузом та калиною: рецепт тіста й начинки

iStock-849163428

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт. (жовток)
  • Цукор – 2,5 ст. л.
  • Ванільний цукор – 5 пакетиків
  • Дріжджі (свіжі) – 1,5 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г (м’яке для тесту)
  • Борошно – близько 3-4 ст.

Для секретів:

  • Манка – 1 ст. л.
  • Сильно газована вода – 50 мл
  • Крохмаль – 10 г
  • Розтоплене вершкове масло – 2 ст. л. (для змащування булочок)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирно-яблучний пиріг: рецепт приготування

Проблема №1. Дріжджова випічка виходить твердою

Вихід: додайте в тісто розведений картопляний крохмаль. Пропорції: на 500 г тесту – 10 г крохмалю.

Проблема №2. Дріжджова випічка не піднімається

Вихід: додайте в тісто сильно газовану воду Пропорції: на 500 г тіста – 50 мл води.

Проблема №3. Дріжджова випічка швидко підсихає

Вихід: додайте в тісто манку. Пропорції: на 500 г тіста – 1 ст. л. манки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сливовий пиріг від Сергія Калініна

Приготування:

  1. Робимо опару для тіста: 1 ст. л. молока, дріжджі, 1 ч. л. цукру і 2 ст. л. муки. Все перемішуємо, ставимо на підхід на 30 хвилин.
  2. Замішуємо тісто з інших інгредієнтів, додаємо секретні інгредієнти: манку, сильно газовану воду, крохмаль.
  3. Ділимо тісто на однакові частини, формуємо булочки, викладаємо у форму.
  4. Ставимо булочки на підхід не менше ніж на 30 хвилин, краще на 1-1,5 години. Вони повинні збільшитися вдвічі.
  5. Випікаємо булочки при температурі 190 градусів 30 хвилин.

Більше секретів ідеальних булочок дивіться в нашому відео!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Як приготувати дріжджове тісто: секрети Марини Шевченко

Марина Шевченко ділиться секретами, як приготувати дріжджове тісто. З її порадами у вас вийдуть ідеально м'які, пишні й ароматні булочки. Рецепт дріжджового тіста вже в матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: