PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Простий рецепт торта «Шахова дошка»

27.05.2018

Хочете дізнатися, як приготувати торт «Шахова дошка»? Секрети розкриває Катерина Велика! Завдяки простим порадам від експерта ваш торт буде смачним, вишуканим, з яскравим, чітким малюнком всередині. Рецепт торта «Шахова дошка», а також корисні лайфхаки шукайте в нашому матеріалі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сливовий пиріг від Сергія Калініна

iStock-638829960

Шоколадний бісквіт:

  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. какао

Приготування:

  1. Яйця збивати з цукром 10 хвилин.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і з какао. Ввести муку в збиті яйця невеликими порціями, помішуючи ложкою.
  3. Випікати бісквіт при температурі 160 градусів 35-40 хвилин.

Класичний бісквіт робимо за тим самим рецептом, що й шоколадний, але без додавання какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський торт: рецепт покроковий

Масляний крем (на весь торт):

  • 350 г м’якого вершкового масла
  • 400 г цукрової пудри
  • 3-4 ст. л. ванільного цукру
  • 3 ст. л. молока
  • 1/4 ч. л. солі

Приготування:

  1. Злегка підтале масло збивати міксером на середній швидкості протягом 8 хвилин.
  2. Просіяти через дрібне ситечко цукрову пудру.
  3. Не перестаючи збивати масло, додати цукрову пудру. Робити це поступово, повільно всипаючи по 1 столовій ложці.
  4. Потім додати ванільний цукор, сіль і молоко. Продовжувати збивати крем протягом 5 хвилин на високій швидкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як красиво прикрасити торт: майстер-клас Наталії Левензон

Формування торта:

  1. З білого й темного коржів для торта вирізаємо 3 кола за допомогою тарілок різного діаметру. Якщо тарілок потрібного розміру не знайшлось, використайте дитячу пірамідку.
  2. З одного коржа має вийти три кола. Розкладіть їх усі й починайте комбінувати між собою. В біле кільце вкладаємо коричневе, потім знову біле. Те саме робимо з коричневим коржем: викладаємо коричневе коло, потім біле й знову коричневе.
  3. З’єднуємо смугасті коржі за допомогою крему.
  4. Обмазуємо торт кремом зверху та по боках. Декоруємо бісквітними крихтами.

Корисні поради:

  • Щоб шаховий малюнок у торті був контрастним, у тісто для бісквіта додайте більш як 2 ст. л. какао. Тоді корж вийде темним, а малюнок у торті яскравим.
  • Усі коржі мають бути однакової висоти (приблизно 2-3 см), аби торт не розвалювався при нарізанні, а малюнок всередині був чітким.
  • Вирізати кола з бісквіта зручніше невеликим ножем.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Простий рецепт торта «Шахова дошка»

Як приготувати торт Шахова дошка, щоб малюнок всередині був яскравим і рівним? Дізнайтеся рецепт торта Шахова дошка, а також корисні лайфхаки в майстер-класі Катерини Великої

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: