PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Шоколадні медальйони з сухофруктами від Наталії Левензон: корисно і смачно

29.05.2018

У студії «Все буде добре» кулінар Наталія Левензон поділилася рецептом дуже смачних і при цьому корисних медальйонів із сухофруктів на основі керобу. Від цих цукерок будуть у захваті і діти, і дорослі. А до того ж, за словами кулінара, зробити їх власноруч набагато дешевше, аніж купувати. Як приготувати шоколадні медальйони з сухофруктами, читайте в матеріалі.

медальоны

Читайте також: Як варити компот: корисні поради

Інгредієнти:

  • Мигдаль – 100 г
  • Волоські горішки – 100 г
  • Гарбузове насіння – 100 г
  • Родзинки – 50 г
  • Сушена журавлина – 50 г
  • Курага – 50 г
  • Фініки – 50 г
  • Чорнослив – 50 г
  • Вершки 5%
  • Кероб – 200 мл
  • Какао-масло – 100 г
  • Цукор – ¾ склянки
  • Вода – 3 ст. л.

Читайте також: Як вибрати черешню, щоб не отруїтися

Спосіб приготування:

  1. Формуємо основу для шоколадних медальйонів: половину всіх сухофруктів перебиваємо в комбайні до однорідної маси.
  2. У невелику каструльку виливаємо воду, висипаємо цукор і при постійному помішуванні доводимо сироп до кипіння. Щойно він почне темнішати – карамель готова.
  3. Перемішуємо змелені сухофрукти з карамеллю. Викладаємо основу в паперові формочки.  Даємо час охолонути.
  4. Наріжте какао-масло невеликими шматочками і розтопіть його на водяній бані.
  5. Додайте до масла (не знімаючи з водяної бані) кероб. Усе добре перемішайте. Секрет: Коли шоколад розтанув, додаємо до нього вершки. Вершки потрібні для того, щоб шоколадна маса не застигла одразу після зняття з водяної бані.
  6. Дати шоколаду остигнути 10-15 хв., а потім розлити по формочках. Секрет: якщо немає формочок, можна використовувати звичайний пергаментний папір і викладати шоколад порціями на нього. Мінус такого способу, що всі цукерки будуть різної форми.
  7. Поки шоколад не застиг, треба встигнути прикрасити цукерки сухофруктами, що залишилися.
  8. Дайте цукеркам охолонути і можете куштувати.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber  Все буде добре

Video: Шоколадні медальйони з сухофруктами від Наталії Левензон: корисно і смачно

Шоколадні медальйони з сухофруктами від Наталії Левензон не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих! Цей смаколик ще й корисний, бо зроблений на основі керобу. Читайте покроковий рецепт в матеріалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: