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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як заморозити ягоди за допомогою одноразового посуду

Все буде добре
Експерти програми «Все буде добре» розповіли не лише про те, які ж саме дари природи найкраще підійдуть для заморозки влітку, а й розсекретили метод, завдяки якому вони збережуть свої смакові та корисні властивості протягом усього року. Як заморозити ягоди за допомогою одноразової тарілки – дізнайтеся в матеріалі!

Передусім слід пам’ятати, що перед заморожуванням ягоди треба перебрати, очистити від хвостиків і промити, але не в проточній воді. Наприклад, для малини чудово підійде розчин, приготований з 1 л води і 1 ст. л. оцту або 1 ст. л. солі. Для вишні ж згодиться склад, що включає в себе 1 л води і 1,5 ст. л. солі. Фрукти необхідно залишити в розчині на 2 години. За цей час дрібні черв’ячки і пил спливуть на поверхню і вишня стане чистою. Для приготування майбутніх десертів краще заморожувати варіант без кісточки.638726764

Читайте також: Малина, перетерта з цукром

Щоб уникнути пошкодження, мити ягоди необхідно маленькими порціями. Для цього візьміть пластмасове сито, залийте велику ємність водою і почніть опускати майбутню «заморозку» в рідину. Пополоскавши фрукти, дайте їм просохнути на паперовому рушнику. А щоб це сталося в найкоротші терміни, увімкніть фен, поставте режим «холодне повітря» і акуратно пройдіться ним над ягодами.

До речі, визначити, чи не оброблялася малина хімікатами, до заморожування можна за допомогою таких способів:

1. Опустіть кілька ягід у теплу воду і спостерігайте, чи не з’являться жирні плями. Помітили їх? Терміново відправляйте малину у відро для сміття.
2. Якщо при підкиданні ягода розіб’ється або трісне, значить, з нею все в порядку. В іншому випадку, від малини варто відмовитися.

Про несвіжість вишні вкаже її липкість. Щодо смородини, то при виборі цієї ягоди обов’язково звертайте увагу на наявність білого нальоту. Він свідчить про те, що смородина схильна до грибка, який небезпечний для здоров’я. Для заморожування використовуйте виключно глянцеві ягоди.

Fruit_ice-2

Оптимальною температурою для заморозки вважається -18 -20 °C. Такі показники дозволять фруктам зберігатися у холодильнику протягом 812 місяців.
Пропонуємо вашій увазі унікальний метод, який допоможе зберегти ягоди смачними і корисними протягом усього року.

Візьміть одноразову тарілку, насипте у неї ягоди в один шар і накрийте іншою тарілкою. Повторіть процедуру з усіма ягодами. Потім поставте тарілки один на одну і відправте в холодильник на 3 години. Далі візьміть поліетиленовий пакет, вставте його у пластиковий контейнер, пересипте в нього фрукти і закрийте кришкою. Формочки для льоду також наповніть ягодами. Потім залийте їх кип’яченою або фільтрованою водою.

Читайте також: Як вибрати ідеальні томати для консервації на зиму

Тепер саме час розмістити обидві ємності у морозилку на 1 годину. За 60 хвилин пересипте кубики у глибоку миску, а пакет з ягодами дістаньте з контейнера (у вас повинна вийти сформована «цеглинка»), випустіть з кулька повітря, міцно зав’яжіть його і знову заховайте до морозилки.

Розморозити вміст також не складе труднощів. Для цього слід просто опустити пакет у холодну воду і почекати, поки фрукти повністю не відтануть.

Наостанок пам’ятайте: повторно ягоди заморожувати не можна.

Video: Як заморозити ягоди за допомогою одноразового посуду

Як заморозити ягоди на зиму? Ділимося простими порадами, з якими заморозка ягід буде простою і швидкою, а ягоди збережуть свіжість і форму надовго. Детальніше про те, як заморозити ягоди на зиму - в матеріалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: