PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

3 оригінальні рецепти полуничного варення від Жені Клопотенка

24.06.2018

У сезон полуниці кулінар Женя Клопотенко кидає виклик класичному полуничному варенню. Він упевнений, що його можна законсервувати по-новому і набагато смачніше! Читайте три оригінальних рецепти полуничного варення у нашому матеріалі.

Знімок екрана 2017-06-13 13

Полуничне варення з базиліком

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 г
  • Цукор – 300 г
  • Базилік – 12 листочків
  • Рожевий лікер (або наливка) – 50 мл

Приготування:

Для початку вам потрібна велика сковорода з високими краями. Якщо у вас такої немає, ви можете взяти високу широку каструлю з товстим дном.

  1. Висипаємо полуницю і цукор у сковороду, ставимо на великий вогонь.
  2. Додаємо рожевий лікер або наливку. Секрет: Смажити варення потрібно на великому вогні, тоді ягоди не встигнуть пустити багато соку, цукор почне швидко танути і ягоди будуть карамелізуватися і залишаться цілими.
  3. Як тільки суміш закипить і почне пінитися, знімаємо піну.
  4. Коли піна перестане утворюватися і цукор став червоним, додаємо цілі листочки базиліка. З цього моменту варимо 5-7 хвилин.
  5. Розливаємо у стерилізовані банки, закриваємо.

Читайте також: Маски для обличчя з полуниці: рецепти

Полуничне варення з ялівцевими шишками

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Лимонний сік – 2 ст. л;
  • Ялівцеві шишки – 5 шт

Приготування:

  1. У вогнетривкий посуд покласти ягоди, ялівцеві шишки, додати лимонний сік.
  2. Цукор висипати в окремий вогнетривкий посуд.
  3. Поставити обидва у духовку з температурою 175 градусів на 30 хвилин.
  4. Дістати з духовки ягоди і цукор, який розплавився (у процесі теплової обробки цукор перетворюється на сироп карамельного кольору і додає варенню карамельний смак).
  5. З’єднати ягоди і цукор. Поставити варення в духовку ще на 5-7 хвилин.
  6. Викласти у стерилізовані банки, закрити.

Знімок екрана 2017-06-13 13.13

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Полуничний смузі: рецепт корисного та смачного напою

Полуничне варення з перцем і шоколадом

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Гіркий шоколад – 100 г
  • Перець чилі – 1 шт

Приготування:

  1. Полуницю почистити, вимити, просушити.
  2. Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками.
  3. Засипати перець 1 ст. л. цукру на 2-3 години.
  4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.
  5. Довести ягоди до кипіння, варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини (15-20 хвилин).
  6. Додати у проварені ягоди перець чилі, довести до кипіння.
  7. Покласти шматочки шоколаду, розмішати.
  8. Готовий конфітюр розлити у стерилізовані банки, закрити. Зберігати у холодильнику.

Для тих, хто не любить дуже гостре, перцю можна додати вдвічі менше. Так варення матиме ледве вловимий гострий присмак.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: