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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як приготувати шашлик з яловичини та свинини: оригінальні рецепти маринадів

Все буде добре

Настали вихідні. Синоптики обіцяють гарну погоду, тому ідея пікніка напрошується сама собою. Пропонуємо вам оригінальні рецепти маринадів для шашлику зі свинини й яловичини. Докладніше – в нашому матеріалі!

iStock-545279742

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлик у гранатовому соку від Миколи Тищенка

Рецепт шашлику від Мікаеля Арояна

Складові:

  • Антрекот – 350 гр
  • Сало – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цибуля червона – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний молотий – 1 ч. л.
  • Суха та мокра аджика – 1 ст. л.
  • Сухий реган – 1 ч. л.
  • Сливовий сік – 100 мл
  • Мінеральна вода – 100 мл
  • Кінза, кмин, чилі, коричневий цукор – по 100 гр

Приготування:

  1. Змішати спеції й обваляти порізану на шматочки свинину. Залити сливовим соком,  отриманим з перетертих свіжих слив, і мінеральною водою на 30 хвилин.
  2. Шампури поставити на гриль близько до вогню. Обсмажити м’ясо з двох сторін. Подавати з соусом.

Секрет №1. До свинини треба додати шматок сала: воно зробить шашлик соковитішим і злегка підкопченим. Жир буде капати на вугілля, і так з’явиться більше ароматного диму, що огортає м’ясо.

Секрет №2. Щоб шашлик добре просмажився, потрібно відрізати від м’ясного філе зайві шматки сала та прибрати плівку. Оптимальний розмір шматочків – довжиною близько 4 см і шириною приблизно 2–3 см. Краще різати їх трохи навскоси. Занадто великі шматки не просмажаться, а маленькі пересушаться.

Секрет №3. Свіжий вичавлений сливовий сік з мінеральною водою – найкращий маринад. Кислота, що є у сливах, прекрасно пом’якшує м’язові волокна м’яса й робить його ніжнішим. А на маринування такого шашлику потрібно не більше 30 хвилин.

Секрет №4. Сливи потрібно нанизати на шампури поруч зі шматочками м’яса, а його попередньо натерти чилі, кмином, коричневим цукром, посолити й поперчити. Шампури правильно ставити близько до вогню, обсмажуючи м’ясо з двох сторін.

iStock-578305708

Рецепт шашлику від Михайла Сімакіна

Складові:

  • Свинина (ошийок) – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Соняшникова олія – ​​100 мл
  • Мелена кава – 1 столова ложка
  • Чорний і червоний перець
  • Сіль
  • Базилік.

Приготування:

  1. Змішати чорний і червоний перець, сушений базилік, додати олію та цибулю, порізану поздовж на 4–6 частин.
  2. Нарізати м’ясо на шматки та опустити в маринад. Четвертинки цибулі рівномірно розподілити між шматками м’яса зрізами вниз.
  3. Доки м’ясо настоюється, залити кілька столових ложок меленої кави половиною літра гарячої води, довести до кипіння й зняти з вогню. Додати столову ложку солі, трохи охолодити протягом 5–10 хвилин. Залити ним м’ясо й закрити кришкою ще на 20 хвилин.
  4. Нанизати шматочки м’яса упереміш зі шматками цибулі. Солити шашлик за 5 хвилин до смаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи

Секрет №1. Правильний шматок м’яса для шашлику – це шматок розміром із дві коробки сірників, складених широкими сторонами. Так м’ясо рівномірно просмажується, а волокна утримають максимум соку. А щоб м’ясо швидше замаринувалося, варто наколоти шматочки виделкою.

Секрет №2. Цибулю, що додається в олію зі спеціями, краще брати невеликого розміру. А під час чищення потрібно обов’язково залишити «хвостики» й «носики», щоб при розрізанні на четвертинки цибулини не розпадалися. Так під час смаження вони збережуть свою форму.

Секрет №3. Рослинна олія з солоною кавою, цибулею та спеціями – найкращий маринад. Завдяки рослинній олії шашлик виходить дуже соковитий, його важко пересушити. Вона рівномірно утримує жар на м’ясі, що скорочує час смаження. Також олія розкриває спеції, максимально витягаючи з них аромат.

Секрет №4. Використання кави в маринаді дає шашлику неповторний смак: м’ясо фактично тане в роті. Для приготування напою потрібно залити кілька столових ложок меленої кави половиною літра гарячої води. Довести до кипіння й дати настоятися 5–10 хвилин. Додати трохи солі, охолодити. Залити м’ясо теплою, майже гарячою кавою, закрити кришкою та йти готувати мангал.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Як приготувати шашлик з яловичини та свинини: оригінальні рецепти маринадів

Як приготувати шашлик з яловичини та свинини, щоб він вийшов мега-смачним? Читайте рецепти маринадів для яловичини та свинини, які зроблять м'ясо ніжним та смачним. А також секрети приготування шашлику з яловичини та свинини

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: