PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Маринад для шашлику на кефірі: рецепт

30.06.2018

Ми вже куштували безліч маринадів: винний, гранатовий, апельсиновий, томатний, ананасний, пивний і надшвидкий з ківі. Зараз пропонуємо вам простий та універсальний маринад для шашлику на кефірі. Рецептом поділився чудовий кулінар Ігор Місевич.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5–3,2% жирності – 500 мл
  • Мінеральна вода (газована) – 500 мл
  • Мелений чорний перець – до смаку
  • Суміш трав – до смаку
  • Сіль – до смаку, безпосередньо перед приготуванням

Читайте також: Швидкий маринад для шашлику – топ-3 експрес методи

kurica_v_kefirnom_souse_176776Маринад для шашлику на кефірі універсальний – підходить для будь-якого м’яса. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 1 кг м’яса. Ви також можете збагатити смак додаванням цибулі або лимонного соку.

Кефір розм’якшує м’ясо за рахунок вмісту молочної кислоти. Жирність кефіру визначає «маслянистість» м’яса.

Курку досить замаринувати в такій суміші на 2 години, свинину ж варто витримати довше: близько чотирьох годин.

Готуючи маринад для шашлику на кефірі, врахуйте, що краще сіль додавати безпосередньо перед нанизуванням. Спеції ж варто всипати відразу.

Смачного!

Читайте також: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенка

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: