PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як варити компот: корисні поради

05.07.2018

Літо – час смачних фруктів і ягід. Але нам хочеться радувати себе таким розмаїттям корисних вітамінів і взимку, і найпростіший спосіб – зварити компот.

Незаперечний плюс цього напою при правильному варінні та консервації – він може зберігатися досить довго. Ми підготували для вас кілька секретів приготування компоту, які допоможуть зробити його не тільки смачним, а й зберегти у фруктах і ягодах всі вітаміни.

Читайте також: Користь та шкода полуниці: все про улюблену ягоду

З чого можна варити компот

Приготування компоту не має строгих правил. Для варіння напою ви можете використовувати ті фрукти і ягоди, які любите. А також ви можете поєднувати їх на свій смак. Для тих, хто любить більш кислі напої, підійдуть такі фрукти і ягоди, як абрикос, вишня, малина, смородина, суниця, журавлина, апельсин і аґрус.

как варить компот

Як правильно варити компот

Якщо ви любите солодке, для вас підійдуть: полуниця, персик, черешня, солодкий виноград і слива. Не варто забувати про сухофрукти – такий компот ви можете приготувати в будь-яку пору року.

Скільки потрібно варити компот

Час приготування компоту залежить від того, які фрукти і ягоди ви вибрали. Наприклад, грушевий або яблучний компот вариться приблизно 40 хвилин, а для варіння компоту зі смородини достатьно 15 хвилин.

Як правильно готувати компот

Після того, як ви вибрали, з яких фруктів варитимете компот, необхідно їх ретельно промити, видалити з них все зайве (листя, гілки та кісточки). Шкірку варто залишити, адже саме в ній, як правило, містяться всі корисні речовини.

Налийте води у велику і зручну каструлю, відправте її на вогонь. Після закипання обережно викладіть у неї всі підготовлені фрукти і ягоди. Насипте цукор за смаком і дайте прокипіти компоту 25 хвилин, потім можна додати трохи ягід і варити ще 15 хвилин. Коли компот охолоне, розлийте його у ємності, в яких будете його зберігати.

Кілька порад для приготування смачного компоту:

  1. Для приготування необхідно брати тільки стиглі та смачні фрукти і ягоди.
  2. В кінці варіння для приємного смаку і насиченого кольору варто додати жменю червоних ягід.
  3. Для тих, хто любить солодке, але не хоче додавати цукор, в готовий напій можна додати вишневий сироп або мед.

Варити компот зі свіжих ягід і фруктів досить просто, найголовніше – правильно підібрати поєднання і варити достатню кількість часу. Тепер навіть взимку ви зможете насолоджуватися літніми солодощами!

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: