PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Борщ зі щавлем: рецепт охолоджувального борщу

08.07.2018

Думаєте, борщ – зимова страва? Ми знаємо рецепт борщу зі щавлем, який остудить в літню спеку. Холодний борщ на кислому молоці порадує вас смаком і свіжістю, а також наситить організм вітамінами. Як приготувати борщ зі щавлем, читайте в матеріалі.

Насамперед слід зазначити, що ця страва вважається справжньою вітамінною «бомбою»! Наприклад, листя щавлю містить аскорбінову кислоту, калій, кальцій і магній. А буряк є чудовим джерелом вітаміну С.

Інгредієнти:

  • Варений буряк – 2 шт.
  • Щавель – 100 г
  • Огірки – 300 г
  • Сметана – 1/2 склянки
  • Кисляк – 2 ст.
  • Варене яйце – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 4 ст. л.
  • Кріп
  • Сіль

Читайте також: Замороження ягід – прості правила

Приготування:

  1. Дрібно наріжте огірки і буряк.  
  2. Подрібніть щавель. Ошпарте його окропом, щоб змити всі мікроби, і потім занурте в крижану воду. Таким чином ви збережете колір зелені.  
  3. Буряк, щавель, огірки і 2 склянки кислого молока додайте в каструлю.  
  4. Нарізану цибулю, кріп і півсклянки сметани також покладіть в посудину.  
  5. Посоліть страву.  
  6. Охолодіть борщ в холодильнику (15 хвилин).  
  7. Дістаньте страву. Розріжте варене яйце і прикрасьте ним борщ.  

Зовсім небагато часу і все готово!

Смачного!  

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: