PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Французький пиріг «Пітів’є»: рецепт Лізи Глинської

11.07.2018

Малина – ваша улюблена ягода, але вона вже закінчується? Встигніть приготувати французький пиріг «Пітів’є», який запам’ятається на весь рік. Кондитер Ліза Глинська запевняє, що цей малиновий десерт здивує своїм вишуканим смаком і приголомшливим зовнішнім виглядом! Як приготувати пиріг з малиною за класичним французьким рецептом, читайте в матеріалі.  

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 г
  • Свіжа малина – 250 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Мигдаль, очищений від шкірки – 120 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Ром темний – 1 ст. л. (20 мл)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сливовий пиріг: рецепт Тетяни Литвинової

Приготування крему:

  1. Збити масло з цукром до однорідної маси.  
  2. Мигдаль подрібнити в блендері до утворення борошна.  
  3. Додати мигдалеве борошно в суміш.  
  4. Потім вмішати туди обидва яйця та додати ложку рому.

Приготування пирога:

  1. Листкове тісто розділити на 2 частини (верх і низ). Кожну частину тонко розкатати. Щоб тісто не «попливло», посипаємо злегка борошном (товщина кожного шару 3–4 мм).
  2. Взяти тарілку діаметром не менше 18–20 см. Покласти на неї одну розкатану частина тіста.  
  3. По всій поверхні розподілити крем, потім рівномірно присипати малиною.  
  4. Накрити другим шаром тіста. Місце стикування промазати водою (щоб склеїлося), трохи придавити пальцями. 
  5. Маленьким ножем вирізати пелюстки. Зверху змастити яйцем. Зробити надрізи.  
  6. На деко постелити лист пергаменту, змащений олією. На нього перекласти пиріг.  
  7. Поставити деко з пирогом в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати 45–50 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрет соковитої буженини: рецепт від Мікаеля Арояна

Приготування сиропу:

  1. Розмішуємо 50 г цукру у воді (50 мл) і ставимо на вогонь.
  2. Коли маса закипить, знімаємо з вогню. Змащуємо гарячий пиріг сиропом.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре.

Video: Французький пиріг «Пітів’є»: рецепт Лізи Глинської

Пиріг з малиною: рецепт французького пирога Пітів'є. Листкове тісто з ромово-мигдальним кремом і свіжою малиною готується швидко і легко. Як приготувати пиріг з малиною по класичному французькому рецептом, читайте в матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: