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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Мариновані огірки: рецепти на зиму

Все буде добре

Консервування огірків – це ціле мистецтво. Рецептів приготування дуже багато, і кожен із них перетворює овочі в вишукану, смачну страву. Ми підготували три найсмачніших рецепти маринованих огірків на зиму. Читайте покрокові інструкції в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консервований болгарський перець: рецепт на зиму

iStock-591806096

Мариновані огірки з виноградом

Інгредієнти:

  • Огірки  ̶  700 г
  • Виноград кислих сортів – 100 г
  • Листя винограду –  2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 3 шт.
  • Корінь хрону – 40 г
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Суцвіття кропу – 2 шт.
  • Перець чилі – 0,25 стручка

Для маринаду:

  • Вода з-під ошпарених огірків –  700 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Приготування:

  1. У попередньо вимиту та стерилізовану банку покласти листя винограду, хрону, суцвіття кропу, зелень петрушки.
  2. Додати подрібнений корінь хрону, перець чилі та розрізані зубчики часнику.
  3. Щільно закласти огірки в банку, заповнюючи просвіти виноградними ягодами.
  4. Ошпарити двічі огірки і вилити ту ж рідину в каструлю. Всипати сіль, цукор, покласти лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком.
  5. Перемішати та прокип’ятити. Залити ошпарені огірки маринадом.

Мариновані огірки з червоною смородиною

Інгредієнти:

  • Огірки – 700 г
  • Червона смородина – 100 г
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Листя вишні –  3 шт.
  • Часник –  2 зуб.
  • Суцвіття кропу – 1 шт.

Для маринаду:

  • Вода з-під ошпарених огірків – 700 мл
  • Сік червоної смородини – 200 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль –  1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Приготування:

  1. Закласти в банку листя смородини, вишні, суцвіття кропу, розрізаний часник, огірки та виноград. Двічі ошпарити.
  2. Влити у воду з-під ошпарених огірків сік червоної смородини, додати сіль, цукор, лавровий лист , чорний та духмяний перець горошком.
  3. Прокип’ятити та залити маринад у банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маринований виноград: рецепт приготування

Мариновані огірки з томатною пастою та корицею

Інгредієнти:

  • Огірки – 700 г
  • Часник –  2 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Суцвіття кропу – 1 шт.
  • Листя хрону –  1 шт.

Для маринаду:

  • Вода, з-під ошпарених огірків – 700 мл
  • Томатна паста –  300 мл
  • Цукор –  2 ст. л .
  • Сіль –  1 ст. л .
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.

Приготування:

  1. На дно банки покласти розрізаний часник, листя хрону та суцвіття кропу.
  2. Цибулю, нарізану кільцями, закласти в банку разом із огірками та двічі ошпарити.
  3. У рідині з-під ошпарених огірків розбавити томатну пасту, всипати сіль, цукор, корицю, покласти лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком. Прокип’ятити і залити в банку.
  4. Всі три банки огірків, накритих кришками, стерилізувати 15 хвилин. Дістати з окропу і закатати.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Мариновані огірки: рецепти на зиму

Як приготувати мариновані огірки на зиму? Дивіться топ-3 рецепти маринованих огірків в нашому матеріалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: