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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепт аджики: 3 варіанти від Мікаеля Арояна

Все буде добре

Любите аджику? А знаєте, в якій країні з’явилася ця страва? Як спочатку готували аджику? Наш матеріал про це. А також, якщо ви хочете дізнатися нові рецепти аджики, то читайте далі, адже кулінар Мікаель Ароян приніс в студію «Все буде добре» цілих три нових рецепти, які підійдуть і до м’яса, і до риби! Вчимося готувати аджику разом!

vlcsnap-2017-06-06-11h12m44s223

Аджика – це дуже смачна приправа з абхазької та грузинської кухні, що традиційно подається до м’ясних страв. Рецепти соусу безліч разів змінювалися, і зараз мать багато варіацій. Але в склад незмінно входить червоний перець, коріандр, часник і пряні трави.Томати, всупереч загальній думці, не є обов’язковим інгредієнтом аджики. Але соуси з назвою «аджика» на прилавках супермаркету мають в складі саме помідори.

Горіхова аджика від Мікаеля Арояна

Інгредієнти:

  • Червоний гострий перець – 200 г;
  • Болгарський перець – 500 г);
  • Часник – 300 г;
  • Хмелі-сунелі – 50 г;
  • Кінза – 50 г;
  • Сіль – 80 г;
  • Рослинна олія – ​​50 г;
  • Волоські горіхи – 200 г

Приготування:

  1. Болгарський і гострий перець очистити від плодоніжок і зерен.
  2. Болгарський перець пропустити з часником через м’ясорубку.
  3. Пропустити через м’ясорубку червоний гіркий перець.
  4. Додати хмелі-сунелі в масу – пропустити ще раз всю масу через м’ясорубку.
  5. Додати сіль, рослинну олію, подрібнені горіхи і зелень. Добре перемішати.
  6. Зберігати в скляних баночках в холодильнику.

Більше на тему: Як вибрати ідеальні томати для консервації на зиму

639291604

Зелена аджика

Інгредієнти:

  • Зелений гострий перець – 5 шт .;
  • Болгарський перець – 5 шт .;
  • Часник – 2 голівки;
  • Зелень кінзи – 100 г;
  • Зелень петрушки – 100 г;
  • М’ята – 50 г;
  • Зелень тархуна – 50 г;
  • Оцет – 4 ст. л.;
  • Олія соняшникова – 0,5 скл.;
  • Орегано, майоран, коріандр, кріп – по 1 ст. л.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Болгарський і гострий перець очистити, прибрати насіння.
  2. Почистити часник і промити зелень (кінзу, петрушку, тархун).
  3. Перець, часник і зелень – перемолоти.
  4. Додати до перемеленої масі прянощі для аджики (орегано, майоран, коріандр, кріп), сіль, соняшникова олія і оцет. Перемішати до однорідності.
  5. Розкласти аджику в банки і зберігати в холодильнику.

Читайте також: Мариновані огірки та помідори за 30 хвилин. Експрес-рецепт

Суха аджика

Інгредієнти:

  1. Гострий червоний перець – 600 г;
  2. Сухий коріандр – 4 ст. л.;
  3. Гуньба сінна – 1 ст. л.;
  4. Часник – 7 зуб.;
  5. Хмелі-сунелі – 2 ст. л.;
  6. Насіння кропу – 0,5 ч. л.;
  7. Сіль, цукор – до смаку

Приготування:

  1. Коріандр, насіння кропу підсушити на сковороді.
  2. Перець, часник подрібнити, додати спеції.
  3. Масу викласти на сковороду, постійно помішуючи, додати хмелі-сунелі.
  4. Після охолодження маси – додати сіль. Перемішати.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Рецепт аджики: 3 варіанти від Мікаеля Арояна

Рецепти аджики від Мікаеля Арояна допоможуть поліпшити смак риби і м'яса. Дізнайтеся 3 кращих рецепта аджики в нашому матеріалі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: