PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Маринований виноград: рецепт приготування

26.07.2018

Як приготувати маринований виноград? Це ж чудові ласощі, котрі можна подавати до святкового столу, або просто балувати себе, коли заманеться. А ще, маринований виноград – це гідний аналог оливок! Дізнайтеся рецепт маринованого винограду в нашому матеріалі!

Більше на тему: Консервований болгарський перець: рецепт на зиму

iStock-148107065

Інгредієнти (на банку обсягом 0,5 л):

  • Виноград (великий) – 0,5 кг
  • Оцет винний – 25 мл
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 100 г
  • Часник 2 зубці
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сушений перець чилі – 15 г
  • Запашний перець – 3-5 горошин
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кориця -1 паличка
  • Вода – 0,5 л
  • Рослинна олія -100 мл

Більше на тему: Як приготувати виноградний сік у домашніх умовах

Приготування:

  1. Виноград помити, ягоди відокремити від грона. На дно банки викласти часник, розмарин, перець чилі.
    Потім банку на половину заповнити виноградом, зверху знову викласти часник, розмарин, перець чилі та покласти решту винограду таким чином, щоб залишилося 2 см до горлечка банки.
  2. Для маринаду потрібно влити в каструлю 0,5 л води, засипати 100 г цукру, влити оцет, можна використовувати яблучний або винний. Кинути 5-6 горошків запашного перцю, 2 лаврових листки, паличку кориці.
  3. Помішувати, доки не розчиниться цукор і сіль. Але не варто кип’ятити, бо у винограду трісне шкірка. Після додавання маринаду додати рослинну олію, закрити кришкою. Поставити до холодильника.

Виноград буде готовий до вживання через 2-3 місяці.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: