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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

Все буде добре

Кулінарний експерт Ігор Місевич розповів, як правильно маринувати м’ясо для шашлику залежно від виду, і запропонував три оригінальні рецепти, які підготують продукт до смаження всього за 20–30 хвилин безпосередньо на пікніку або дорогою на нього. Читайте рецепт маринаду для шашлику в нашому матеріалі.

Маринад – це суміш кислоти, рослинної олії та приправ. У маринади перед смаженням занурюють сире м’ясо, птицю або навіть рибу, щоб надати продукту аромат і правильну консистенцію – зробити м’якшим.

Інгредієнти в кожному рецепті розраховані на кілограм м’яса.

Маринад 1: «Кривава Мері» (для яловичини)

  • Домашній томатний сік – 300 мл;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Червоний перець – до смаку;
  • Горілка – 50 мл;
  • Ворчестерський соус – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л .;
  • Лимонний сік – 2 краплі;
  • Тертий хрін – 0,5 ст. л.;
  • Оливкова олія – 5 ст. л.

М’ясо і томати – вдале поєднання. Не варто турбуватися через наявність алкоголю, оскільки це важлива складова термічної обробки м’яса. М’ясо, мариноване в такій суміші, стає ніжнішим, а під впливом жару спирти випаровуються.

Читайте також: Маринад для шашлику з яловичини – рецепт покроково

Маринад 2: соєво-коньячний (для свинини)

  • Коньяк – 150 мл;
  • Соєвий соус – 150 мл;
  • Червоний перець – до смаку;
  • Гострий перець – до смаку;
  • Чорний перець горошком – до смаку;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Рослинна олія – 3 ст. л.

Читайте також: Винний маринад для шашлику – рецепт покроково

Маринад 3: апельсиновий з корицею (для курки)

  • Апельсиновий фреш – 200 мл;
  • Червоний гострий перець – до смаку ;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Чорний перець – до смаку;
  • Сіль – до смаку;
  • Кориця – на кінчику ножа;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Читайте також: Маринад для шашлику з курки – рецепт покроково

Поради з приготування:

  1. Маринад замішувати в мисці з пластику, скла або кераміки. Алюмінієва миска або каструля додасть м’ясу неприємний присмак, оскільки кислота з маринаду почне роз’їдати метал.
  2. Щоб м’ясо краще маринувалося, відправте його у холодильник або прохолодне місце.
  3. Невеликі шматочки проколоти виделкою або ножем, щоб м’ясо добре ввібрало маринад.
  4. Використовуйте кислі продукти в міру, інакше м’ясо стане жорстким і тугим. До них належать: оцет, вино, лимонний сік. Пам’ятайте: кислоту та рослинну олію в маринаді змішують у пропорції один до одного.
  5. Якщо маринувати доводиться на природі, змішуйте інгредієнти і м’ясо в поліетиленовому пакеті, з якого потрібно буде випустити повітря.
  6. М’ясо – такий продукт,  до якого краще застосовувати тільки один вид маринаду, але у жодному разі не всі одночасно.

Смачного і вдалих шашликів!

Читайте більше цікавих новин у Viber  Все буде добре

Video: Як правильно маринувати м’ясо для шашлику

Хочете знати, як правильно маринувати м'ясо для шашлику? Читайте наші рекомендації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: