PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Малиновий лікер: рецепт від Сергія Калініна

29.07.2018

Дійсно, ягідні наливки корисні в невеликих дозах. Зміцнюють імунітет і більшість вітамінів зберігається. Але це за умови, що все зробити правильно, щоб вітаміни не випарувалися при варінні. Всі секрети готування розповів кулінар Сергій Калінін!

iStock-922668456

Складові:

  • Малина – 800 г
  • Листя вишні – 50 шт
  • Вода – 1 л
  • Горілка – 1 л
  • Цукор – 1 кг
  • М’ята – 25 г
  • Розмарин – 10 г

Більше на темуЯк приготувати шашлик з яловичини та свинини: оригінальні рецепти маринадів

Спосіб приготування:

  1. Покладіть в каструлю малину (можна другосортну почавлену), листочки вишні, м’яту, листя розмарину та залийте кип’яченою водою. На повільному вогні прокип’ятіть 5 хвилин.
  2. Проварену суміш перелийте в банку. Щільно закрийте її кришкою і залиште в холодильнику на добу.
  3. Процідіть суміш. Візьміть глибоку миску та процідіть малинову суміш через друшляк або марлю.
  4. Далі потрібно приготувати сироп для настоянки. Для цього цукор (4 ст. л.) висипте на сковороду з 1 ст. л. води і доведіть до стану цукрового сиропу.
  5. Влийте сироп, який настоявся, в раніше підготовлену суміш і ще раз прокип’ятіть близько 5 хвилин.
  6. Далі суміш із сиропом повинна охолонути. Дайте їй хоча б 12 години.
  7. Тепер до цього малинового сиропу потрібно додати горілку.
  8. І далі настоянка повинна як слід настоятися, тому кладемо її на добу в холодильник.

Video: Малиновий лікер: рецепт від Сергія Калініна

Як приготувати малиновий лікер? Рецепт приготування покроково від Сергія Калініна

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ