PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

04.09.2018

«Кімчі» – це корейський рецепт квашеної пекінської капусти. Її можна заготовити на зиму, адже квашена капуста не втрачає свій вітамінний склад, а в процесі сквашування ще й виробляються корисні ферменти. Дізнайтеся рецепт гострої капусти по-корейськи на зиму від експерта «Все буде добре» Сергія Калініна в нашому матеріалі.

Більше на тему: Кабачкова ікра з яблуками від Ігоря Місевича

iStock-158554261

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 3 шт.
  • Сіль – 100 г
  • Вода – 0,5 л
  • Рисове борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Редька дайкон – 200 г
  • Морква – 200 г
  • Зелена цибуля – 100 г
  • Червоний болгарський перець – 200 г
  • Часник – 24 зуб.
  • Імбир (натертий) – 2 ч. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Рибний соус (або соєвий соус) – 120 мл
  • Суміш трав (майоран, петрушка, кріп) – 1 ч. л.
  • Свіжий кріп – кілька гілочок
  • Паприка – 200 г
  • Червоний перець – 2 ст. л.

Більше на тему: Консервований болгарський перець: рецепт на зиму

Приготування:

  1. Відрізаємо у капусти «попку», розрізаємо її вздовж навпіл і розбираємо на листочки. Серединки можна залишити цілими.
  2. Посипаємо гарненько сіллю і залишаємо на 2 години, щоб капуста пустила сік. Бажано перемішувати її періодично, щоб всі листки встигли полежати в соку.
  3. Дайкон, моркву, болгарський перець і зелену цибулю ріжемо тонкою соломкою – це буде начинкою нашої капусти.
  4. Рисове борошно розводимо в невеликій кількості води, щоб вийшов клейстер. Потім додаємо решту води та цукор, підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Залишаємо суміш охолонути. Це основа для маринаду.
  5. Імбир, часник і цибулю подрібнюємо в блендері або натираємо на тертці. Додаємо в основу для маринаду, перемішуємо віничком.
  6. Додаємо в маринад спеції – майоран, петрушку, кріп, червоний перець, паприку.
  7. Вливаємо туди ж рибний (або соєвий) соус, а також нарізаний кріп. Доводимо до кипіння та відставляємо.
  8. На кожен лист викладаємо начинку з дрібно нарізаних овочів і звертаємо рулетиками.
  9. У велику посудину щільно укладаємо рулети капусти і заливаємо ще теплим маринадом.
  10. Залишаємо в теплому місці на кілька днів, щоб почався процес бродіння.
  11. Час від часу притискаємо капусту дерев’яною ложкою, щоб виходило повітря.

Дивіться онлайн нові випуски Все буде добре 2018

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Video: Пекінська капуста «Кімчі»: рецепт Сергія Калініна

Як заготовити на зиму пекінську капусту по-корейськи? Кімчі - це рецепт гострої пекінської капусти на зиму, яким поділився Сергій Калінін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: